【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
樓豬根本唔識做生意
都係執柒左佢啦
幾千蚊貨咪買個教訓
戇鳩就戇鳩啦 又貴又樣衰
我不如拎70蚊買隻腦魔
係我就減一半再包運費
用下腦啦
蟹貨賣成88蚊 仲話送個紙袋黎真係多謝哂你 計埋運費同你買 起碼要成百蚊 你係買家你會唔會買先 其實扮乜止蝕 我都有經驗 一係你就繼續哂錢租倉擺你既貨 起碼都2千 一係你就拎得50蚊得50蚊 cut哂所有cost佢 唔係你就愈蝕愈多 拎住成箱公仔訓覺

公仔都還好可以擺下
風車過多兩日真係送都冇人要

公仔成百蚊 我出街行下睇岩買唔好? 風車真係笑大人個口 同唔知點解你d partner 會支持 根本就抵蝕買教訓 投資實賺 仲想係連燈撈返一筆

巴打赤口真係好火氣
成本咁貴?
用下腦啦
蟹貨賣成88蚊 仲話送個紙袋黎真係多謝哂你 計埋運費同你買 起碼要成百蚊 你係買家你會唔會買先 其實扮乜止蝕 我都有經驗 一係你就繼續哂錢租倉擺你既貨 起碼都2千 一係你就拎得50蚊得50蚊 cut哂所有cost佢 唔係你就愈蝕愈多 拎住成箱公仔訓覺

公仔都還好可以擺下
風車過多兩日真係送都冇人要

公仔成百蚊 我出街行下睇岩買唔好? 風車真係笑大人個口 同唔知點解你d partner 會支持 根本就抵蝕買教訓 投資實賺 仲想係連燈撈返一筆

樓主一開始話想賺大錢先大手入貨
結果錯估市場搞到成手死貨損手爛腳
自己貪字得個貧仲上黎r frd幫佢散貨
憑咩要比你賺
講白d 就係隻野柒,
上年俾agent 食水成本60幾蚊
最尾都賺, 2,3百蚊都有人買
上黎搵人接貨
蝕錢當買個教訓
只可以話你成本咁高都做係錯判形勢
40蚊我覺得合理既
蝕左果d當學費啦
其實我覺得隻小學雞都幾搞笑
原先都揾緊d可以暖到手既野
不過我係外國無辦法啦
有冇爸絲接咗d貨佢呀
40 一隻, 割肉止蝕都要

諗下你損哂出去亦係一蚊收唔到

而且唔一定有人要
其實你第一頁打on9三隻字上去就算啦
再奉勸巴絲係on9嘅就唔好搞咁多野
如果唔係就好似你條撚屌咁比人係度鞭屍

本身覺得舊野幾可愛
但見你敗走年宵再係度扮可憐就唔開胃
留返下次雞年賣咪得
屌咁多人覺得唔靚?
我覺得大眼同口水兩隻都好可愛
遲啲有錢搵你買啦
(最好平少少
留名等睇樓主strong hold到下個雞年
留名等睇樓主strong hold到下個雞年

有冇爸絲接咗d貨佢呀

冇話咩接唔接貨,鍾意就買,唔鍾意就唔好買,當支持下自己設計既公仔都得~

早幾年自己設計仲有水位賺, 而家年宵真係侵權既世界

希望樓主真係吸取教訓,唔好氣餒,下年仲見到你

點解講到年宵一定要賣公仔,樓主都識講,本土或者自家設計係要時間經營,唔係年宵個六日貨仔可以做到,三唔識七無共嗚嘅公仔我點會用一舊水買,除非真係好靚好突出
老老實實,賣冰糖葫蘆都賺啦,自己市場策略錯就話香港人唔撐本土設計,我夠可以話香港人實際,唔買非必需品
傻仔
一隻70真係要
因為自家貨
佢地又唔係大量
大陸唔會收得平
總有運費
70差唔強
第一,你唔夠時間搵其他廠係你on9
做生意唔識預計有突發事情發生?

第二,70蚊成本,你用下個腦都知道無可能啦
比agent食你50蚊你真係on99

第三,你以為自己係大牌子?講質素?開年宵既特點就係將成本壓到最低再高價賣番出去,賣完就閃水無售後服務,你無後續開鋪既打算就根本無資格講質素

利申∶玩過幾年年宵都大賺
十二年後攞出黎再賣啦
搞過年宵賺三萬幾留名。
你講嘅大致上啱,不過我覺得賺唔賺到係睇你有冇勁高profit ratio嘅貨 我個時有兩件diy完全賣唔出。後尾靠一堆成本幾蚊但係賣到幾十蚊先有得賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞