【首試年宵嚐教訓,現向巴絲求教、求救】

690 回覆
83 Like 579 Dislike
Design上面大把巴打講過,紙袋同風車真心劣!
重要係隻雞、個袋 同把風車 ,大纜扯唔埋
最最重要你把風車上面咁多
新年流流呀!
其實點都要係年宵場入面散晒貨
就算幾平都要賣晒佢
點都好過你依家咁樣逐隻同人交收煩都煩爆
講咁多你都仲未知自己既失敗原因 就係你既設計好撚柒呀
呢d年宵無得賺
搞手但求打個和
設計ok 衰在太貴 買一送一都會考慮下
等睇樓主開part 2,錯估形勢
以為連登仔會幫忙清貨
點知散唔到貨要捐出去
等睇樓主開part 2,錯估形勢
以為連登仔會幫忙清貨
點知散唔到貨要捐出去

不過捐前希望成本價70 出售
樓主係咪on9? 蟹貨仲要賣高過成本都可以話係止蝕價
蟹貨仲想賺錢
隻雞幾得意 係貴左d 風車我覺得你可以直接掉哂佢
你d雞既設計係吸引既話 價錢從來都唔係重點啦 行得年宵 會唔會因為你太貴唔買你呀?
只係去其他鋪頭買到樣靚過你既野 咁點解仲要比咁貴買你呀
你果d都叫反省
係反省都反省自己年廿九唔開始減價促銷啦 諗住年三十就真係會好多人買你隻柒雞咩
人地學生會問得你1$1隻 係佢仆街 但睇尼你應該係去到年三十最尾都大把貨 先有人夠膽咁問姐

講真 唔好成日開口埋口原創啦 原創大哂咩 你原創吸引唔到人, 就唔好賴成本高 賴錯判市場
一尼成本高低 唔關消費者事 二尼成本高低係你自己衡量 (馬後砲講句 70$成本一隻 一開始都知賺唔撚到錢啦,你都繼續搏賺到錢 咁蝕大錢都與人無尤)

年宵最後果日都錯判形勢 唔識割價賣尼止蝕
到今日年宵都過埋 上尼求救 都仲開平手價比巴打 你究竟有冇腦架 過左年都仲係唔識咩叫止蝕
你賣到一隻3-40$比人 (如果真係有人買) 當蝕少d好過total loss 啦 on9仔

其實即使你送比我 我都唔會要
要錢?不了
入左3000把風車
我隻正版蛋黃哥暖水公仔,又係有屎忽都係70蚊用88蚊買你呢隻雞,不了
你班連登仔又話要支持本土
到有本土又話人柒
到唔柒喇,又話鳩人貴
屌晒你地老母呀

要有質素先撐到架
同啲茶餐廳一樣,質素愈黎愈差都叫人科水,唔支持就話係唔支持本土
7蚊個紙袋一係成班人on9無極限
一係當連登仔on9

你地做咩唔聽淘寶條友講
雖然佢隻雞柒柒地

媽呀好柒呀
果然忠言係逆耳嫁啦
$88我寧願買淘寶條友隻雞(雖然都係唔靚)
但樓主檔野既商品真係好低質

唔好用香港本土原創做光環做檔箭牌
你地無資格代表香港本土原創
充其量,只是其中一個最低質既創作team,咁囉

話是話,樓主是咪update facebook,同接受訪問個條友
7蚊個紙袋
呢隻雞行過見到
本身都幾想買
但係真係逼撚到唔想行
新年流流 買隻弱雞 番去過年貪好意頭?
問你老豆 我送隻弱雞比你 睇下會唔會打橪死你?
比隻喊雞你細妹 睇下咩反應?
話你細佬係 小學雞 再送隻比佢 仲唔同你第三次世界大戰?
比隻口水雞你老母 係度流口水 流晒啲錢 佢扔都扔唔切

我係黎打擊你又點?
我先唔講價錢
我第一眼睇到名都覺得唔好意頭 邊買得落手?

再講咁貴買一隻
有人買都偷笑

我係黎打擊你又點?
我先唔講價錢

再講咁貴買一隻
有人買都偷笑

你岩,買隻喊雞返去第一時間俾老母屌撚到開花
新年流流喊乜撚野

我係黎打擊你又點?
我先唔講價錢

再講咁貴買一隻
有人買都偷笑

巴打中肯
得罪講句,風車同個袋個design 柒到核爆
送俾我都唔會要
小學雞同弱雞OK
其他全部7
風車最7
其實一句講哂,樓主你係咪真心想止蝕? 點解我完全睇唔出
你不如踏踏實實,問下連登仔幾錢肯收啦! 一邊話受教,一邊企硬唔讓步,咁你即係仲未肯面對現實仲呃緊自己,你咁樣唔好話做下年再做年宵,你第時番工一定俾人收你皮
如果你死揇住賣88蚊,你真係儲定錢做迷你倉費,等到下個雞年再賣過,到時再柒過呀,明未呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞