《我渴望既愛情最後卻換來性》

707 回覆
129 Like 52 Dislike
聽日出
我啲舊讀者去左邊呀
好想快啲有得睇呀!
我都想有女仔愛
出快d
新人 睇左頭幾篇 留個名陣間起身繼續睇
無扑有含仲要錫埋究竟算係咩關係 我都想知
樓主方便自己解答一下?
Btw 第一個男仔起碼叫做肯講清楚 好過唔清唔楚仲要繼續搵你便宜
我都想知咩關係 算唔算sp
本身一直追開呢個故,點知樓主出文愈出愈慢,仲要次次都出勁少,真係愈睇愈冇心機追落去,每次都隔兩、三日先出文,等到連個故講到邊都唔記得想有人追故首先要出文出密啲快啲
Sam?我諗起呀琛。呢個名有種似層相識既感覺,所以我揀佢。
「Hi」我覆佢。
「What are you doing?」
「Nothing, feel bored」見佢用英文,我都用英文覆,唔知佢係咪外國人呢,icon似係外國影。
「Me too..what are you looking for here?」
「No specific, just explore」我要用我啲垃圾英文溝通。
「I met a girl before but..」
「Through skout?」我問。
「Nope, other dating app」
「But what?」我問。
「We haven’t contacted for one month」睇完佢咁講,我唔係好明佢想表達啲咩。
「Do you think meeting someone through dating app will long-lasting?」我問。
「I don’t know..」
「Miss her?」我問。
「I think yes..」
講到呢度,我唔知覆咩,唔慣同外國人傾計,好似冇咩話題咁。
「This is your first time to use dating app?」佢見我冇覆就問我。
「No, I used last week but I think meet friends through dating app is boring」我9up一番。
「Sometimes yes. Some just chat a while and go away.」睇黎佢係交友app受左好多挫折。
「Where is your icon taken from?」希望佢唔會怪我錯文法。
「From Italy. Is it beautiful?」哦..原來佢係意大利人。
「Yes! I like taking scenery also, it makes me feel comfortable!」
「I realize it from your icon」係喎我都唔記得左自己icon都係風景相。
「Hahaha」

好辛苦呀大佬,要用英文傾計,感覺好formal. 佢冇覆我,我亦都冇搵佢,睇黎我揀錯人覆。

到夜晚,我都忙住做assignment, 冇留意電話。食完飯,我望一望,見個鬼仔send左幾次訊息過黎。
「How about you? Where is you icon taken from?」
「Busy?」
「Left?」
佢每個訊息都分別相隔一兩個鐘咁send黎,原來我都有五六個鐘冇睇電話。
「Hong Kong」我覆佢。
「Are you from HK?」佢問。
「Yes haha」我答。
「我都係香港人😂」
SP有扑架
我覺得所有男都係利用你對佢地既傾慕之情
但口交都算sex喎..
唔出得密都大篇d啦
一件事要分開兩三篇講 睇得好辛苦
但始終佢地都無扑你(女主角)
再者佢地都無講清楚自己當你係"咩"
而SP依個身份既定位都係你自己諗出黎 或者由頭到尾佢地都唔係咁諗
識個男仔都係乜都同個女仔做哂 但係就偏偏唔寧願插旗(唔寧願俾個身份個女仔)
咁有句說話我都幾認同:不主動 不抗拒 不負責
有免費野唔通唔食咩 你都唔會啦 正常人都唔會啦
有好野有益數一定會用到最盡 這就是人類

既然佢地又唔洗負責 又有女自動送上門 食 何樂而不為?
Ok sorry我盡量 呢排趕緊fyp
唔好棄故呀
喂 哈囉
你咁講完 咁究竟係咩原因男仔會肯拍拖
分得清齋玩同認真架嗎
我自己覺得 男仔會肯認認真真拍拖 係因為想俾個確實既名份俾個女仔
真係想同個女仔有長遠既發展 而唔係兒戲玩玩下
都係之類既原因啦

至於淨係玩既話 大多數都係唔太上心 或者真係唔夠鐘意
可能都會鐘意既 但係個種鐘意唔夠個男仔去插旗
如果係免費既野 更加不被值得珍惜 就好似我上面所講既理由一樣
免費野 跌左都唔會覺得肉赤 係咪?
就好似你有一日係條街到跌左報紙送既老麥優惠劵 你都唔care啦
但反而如果你跌左一張1000蚊紙 你就會好肉赤好心痛
同一個道理姐
幫手推下
幫手推多下
樓主作得幾好 琴日係公司一次由頭睇到尾 睇到唔肯做野好想追落去
多謝你
我笑左,原來大家都係香港人,搞咩要用英文吹水吹咁耐。

「😂😂😂原來大家都係香港人!你係外國?」我問。
「係呀」
「你係個邊讀書架?」
「我exchange緊,仲有幾個月先返香港」

佢提起exchange, 我就諗起呀琛。咁岩呀琛英文名又係Sam, 會唔會係同一個人...我決定套下佢料。

「係呢,你岩岩話係交友app識左個女仔..佢點架?」我問。
「佢好好😂純粹覺得自己配佢唔起」
「下😂你對佢有意?」
「我都唔知..」
「咁佢對你點?」我再問。
「我知佢鐘意我」
「咁就得啦!唔好諗邊個配邊個唔起啦,兩個人一齊,開心舒服就得,唔好受外在環境影響」雖然我唔知佢係咪呀琛,但呢啲安慰說話係適用於任何人。
「哈哈唔好講佢啦!咁你呢?你遇到啲人係點架?」

死啦,我應唔應該同佢講事實,話我遇到既人全部都開晒房?定9up下算?

「Um..啲人都ok既但冇一個長久」我話。
「長久?你想搵長傾既?」佢問。
「我想搵男朋友..係咪好傻haha?」
「唔係呀,交友app都會搵到既但機會微啲囉,如果遇到就真係好好彩」
「真係好難遇到,我諗我都要放棄」
「😂」
我冇覆佢,究竟佢係咪呀琛呢?點先證實到佢身份?
等緊樓主搵到男主角 唔知會唔會係阿深呢
其實我真係好唔明啲男人(/女人)
好似成日都好難正正常常一條心 一齊就認認真真
成日好似鬥智鬥力捉心理咁
好辛苦 又risky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞