《我渴望既愛情最後卻換來性》

707 回覆
129 Like 52 Dislike
尋尋覓覓,可能最終會遇到一個真心對妳好既人呢?
但係你自己都要自愛,唔好咁快投放感情
下一段我唔會咁快投入感情
個故完咗?
當然未啦
樓主gogogo
呀琛去左exchange之後,我地都冇聯絡。今日既我如常地返學,放左學就一條友去mk行下。今日既朗豪坊唔算多人,多數都係年輕人係度hea下,亦都見唔少情侶既出現。 我係一芳買完杯水果杯,行緊去food court睇有咩食既一刻,見到一個好似見過既女仔背影,紮鬢辮、揹vans背囊、著Birkenstock拖鞋,佢著牛仔短褲顯得對腳形好靚...咦?佢係咪Jason係lift度影低既個條女?我將視線轉移到拖住佢既人,頭髮曲曲地、著得幾sporty下、身型幾fit既。呢個時候,我個腦海彈出一個人—Jason…唔會既唔會既,佢點會咁快拍拖喎!為左證實佢係咪Jason, 我行得好快,希望超越佢兩個,可以睇到佢正面。
正當我行近佢,準備扭轉塊面望過去,有一班大陸旅行團係我面前9衝,又嘈又多人,我想兜路行都唔得,而佢兩個就係人群中消失左,我冇周圍搵。諗諗下都係唔食,成班大陸人都霸晒啲位。我行返轉頭上電梯去到最頂,逐層逐層咁行落黎,一路行一路諗個兩個係咪Jason同佢條女,定條女既身份同我之前一樣。我不停諗,開始諗唔同既可能性,會唔會係咁岩一齊上堂,大家都好夾,咁就一齊左?定個日佢影完張相覺得好好j, 之後就flirt人,flirt flirt下發覺追唔到人就轉做sp..?

我係度諗佢之前同我講既野,話覺得係利用左我、見到疑似係同學就甩開我隻手等等既奇怪事,突然諗起第三個可能性,其實條女一直都係佢女朋友,佢地嗌緊場大交,所以佢就搵第二條女安慰心靈...如果真係咁,咁佢做既所有事就解釋到。

「掂到後線,擇界呀,唔緊要,再接再厲!」Namco既喧鬧聲將我帶返黎現實,我行入去睇,見到一男一女掟緊彩虹,唔知點解我心跳加速,行近啲,原來唔係佢地,我鬆一口氣,如果真係見到Jason, 都唔知hi唔hi好。我行返出去,繼續再下行,望一望電話發覺都六點幾,要返歸食飯。我落到去8樓就搭返條閃死單身狗電梯離開,每次搭都會有好多情侶攬埋一舊係度錫,簡直就虐待單身狗。今次都唔例外,隔離往上既電梯勁多閃光彈,其中一pair好似...好似係Jason呀!佢面向上,條女背住我咁企上左一級咁攬住佢,呢個情況想走都冇得走。佢察覺到我,表現出愕然同不知所措既表情,好尷尬咁微笑,我都微笑同點頭,好想條電梯郁得快啲。終於搭完條死人電梯,我再回想返頭先既畫面,條女係紮鬢辮、揹背囊、著牛仔短褲...即係我冇認錯人,岩岩係food court個層見到既真係佢地,亦即係條女係之前Jason係lift影個個....究竟佢地係咩關係,有好多問題係我腦海。
到夜晚,我睇ig既時候,彈出Jason既訊息,訊息既開頭係「對唔住,你睇完呢個訊息之後唔需要覆我,我認為你有需要知道......」我唔敢禁入去睇晒成個內容,我知自己實忍唔住喊,所以上床先睇。
終於出文啦 等左好耐
冇人追 我以為冇人睇
樓主依類女仔都幾好
點解咁大個仔都冇遇過

Btw 個故好睇
仲以為會比人話係雞添
樓主出多D出密D先有人睇
Push
樓主加速吧
未有貨
耐心等緊樓主
多謝你呀!
其實幾好睇
不過都係老生常談啦太易得手好難令人珍惜
不過..出快啲
樓主真係累得很
「對唔住,你睇完呢個訊息之後唔需要覆我,我認為你有需要知道成件事。我係賤人,對唔住。你記唔記得我話好似利用左你,話唔想拍拖,叫你唔好鐘意我,其實我有女朋友,就係你係朗豪坊見到個個。我放tg係連登係因為個排同女朋友嗌左場大交,想搵人傾下計,開解下,冇諗到你會搵我,仲發展到個個地步。我諗你應該想知個日係hall度拍門同打比我個個係邊個,冇錯,係我女朋友,而當晚冇同你食係因為我發覺我地要終止呢段關係,唔可以比大家再投入更多感情係段關係度。」睇到呢度,我成個枕頭都濕晒。原來一直以黎都係自己一廂情願,仲以為係自己比機會佢,其實係我從來都唔會有機會。「我利用左你,對唔住...我冇諗住呃你啲咩,當我feel到你好似對我有野,我唔忍心見住你投入感情係一段冇可能既關係度,所以我先想一刀兩斷,但有時又想曳曳...同你一齊我好開心,全部都係真感情。我知你一定好憎我,我唔介意你block我,對唔住,希望你搵到個適合自己既男朋友。」呢一刻我直情想掉爛部電話,點解件事會係咁...原來我一直都比人玩緊,我只係一件比人發洩既玩具。
經過呢件事,我唔會再咁輕易投入感情,但亦都因為咁,我更加心急想搵男朋友,想被愛。所以,我決定用交友app, 本身想down HeyMandi但流失率好似好快, 最後down左skout, set左個名做Cherry, icon係風景圖,我諗都易用既。
第二朝,我開個app就見到有幾個人既request, 全部人既第一句都係「今晚出?」除左一個20歲,icon係係gym room既自拍圖,遮左樣,叫Ben, 佢第一句係「hi🤣」
咁樓主而家有冇拍拖?
咁快想要男友係咪純粹想要人陪
冇呀
唔係 我想一世
以為你想報復
求其搵條仔一齊
唔係啦 我唔會犧牲自己下半世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞