[翻譯]韓國懸案/奇怪案件

1001 回覆
1383 Like 30 Dislike
Lm
韓國警察唔係廢
係包庇權高人士 成班都可以無良心100%跟上頭order做野
華城殺人事件果單都轟動 唔知個兇手依家瓜左未
lm
啲奇案咪就係警賊無能,唔做野畀時間犯人消滅晒啲證據,乜都查唔到就變奇案
Lm
果然係天下警渣一樣廢
留名
譯名我都諗咗好鬼耐,結果都係用字典查個原字黎譯算(當年個韓文老師都係咁譯我個名)
多謝你既提議
我特登寫個英文喺後面,就係因為唔係牙醫呀

Dentist have a degree and then attend 4 years of dental school where as dental hygienist only need a two year associate degree in dental hygiene.

Dentists come in after to diagnose any problems, examine x-rays, repair teeth, prescribe medicine, perform procedures like root canals, fillings for cavities, dental crowns and much more. Dentists are able to provide more skilled treatment whereas dental hygienists provide more general teeth care.
會唔會講臼齒爸爸
當初真係睇到呆左
仲有ss501邪教事件都係咁痴線
明明佢地多cctv,但居然冇話影到架車都好奇怪
呢單都會搵下,又係睇到好心寒
我睇完都r撚哂頭,用完但告唔入,得個知字呀?知佢係兇手咁
可能好多案都同政府高層/企業高層有關 好似之前個PO講個日本小天使案
我都覺得似係最初想賣咗佢,唔係點會話去美國,因為一去美國佢個身世實穿煲
雖然話韓國地方大,但沿住架車既行駛痕跡嚟查,又係咪真係搵唔到呢?唔知係警察做d唔做d定點
好黑暗就真
佢地好多野都係包庇有權有勢嗰班人,包括新聞嗰d都係
同埋嗰d「尊重」長輩既文化
睇咗你post呢幾個 我都覺得只係警察無盡全力(除咗老婦人死喺屋企嗰單)
應該係啦
可能冇估到條仔把口咁密,撬極都唔開口
Lm支持
正評俾你自己慢慢譯嗰份努力
測謊機其實冇咩用,測完係判斷唔到佢點解要講大話,最後都係要實質證據先指控到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞