[翻譯]韓國懸案/奇怪案件

1001 回覆
1383 Like 30 Dislike
Tablo單野真係好癲,要冤枉一個人係可以去到咁既地步
一個大話講一百次,居然就真係有人信
上一單姜氏個老公咪又係,搞到搬咗六次
我要搵下先知
梨泰院算唔算
懸左18年突然真相大白
如果可以拍signal第二季就好了
韓國好似取消咗殺人案追溯期限?本身有限過咗幾多年之後唔再查之類?
根本個個當打份工心態hea做
最緊要唔好要我寫報告
lm
隧道

講韓國邪教嘅仲有“救救我”
https://www.inmediahk.net/node/1054373
之前光洙套LIVE都有講做警察日常幾消耗後生警察嘅熱情
睇過有個資料係頭骨有彈孔

因為signal 都想睇多啲 五大洋
加上佢同世越號係有關
因為韓國大部分法律係日本殖民時代留低,加上八十年代先開始民主改革,所以依廿年先算係正式慢慢改革...
有人失蹤就話佢地勾佬 離家出走 之後收工!
Live左
樓主加油
睇親呢啲案件個人都會好不安
但又要驚又要睇
Voice有冇youtube片一集一集咁講解劇情 唔得閒追哂成套但搵左資料黎睇 好吸引
抄wiki
2002年9月26日,當距離事件發生剛好十一年半時,五名少年的遺體在臥龍山被發現,遺體已完全白骨化。遺體發現現場,其中四具遺體互相疊著,上面還壓著一塊大石,是很明顯的惡意殺人和埋屍;沒有發現頭髮,牙齒缺少,表明該處可能不是案發第一現場;附近發現有子彈彈頭、彈皮,遺體頭部也有不明的洞。起初警方報告指死因是迷路後凍死,後來才改為死因是迷路後遭攻擊而跌落致死,認定是他殺,但真兇仍未能找到。

哩個又係不明處
到底係當時已經打甩牙堆症?
定事後返轉頭做手腳?
仲有個最大可能性既變態行為
收埋 化骨 做手腳 再埋
但凶手又將啲衣物保留打結
完全不明白
抄wiki
2002年9月26日,當距離事件發生剛好十一年半時,五名少年的遺體在臥龍山被發現,遺體已完全白骨化。遺體發現現場,其中四具遺體互相疊著,上面還壓著一塊大石,是很明顯的惡意殺人和埋屍;沒有發現頭髮,牙齒缺少,表明該處可能不是案發第一現場;附近發現有子彈彈頭、彈皮,遺體頭部也有不明的洞。起初警方報告指死因是迷路後凍死,後來才改為死因是迷路後遭攻擊而跌落致死,認定是他殺,但真兇仍未能找到。

哩個又係不明處
到底係當時已經打甩牙堆?
定事後返轉頭做手腳?
仲有個最大可能性既變態行為
收埋 化骨 做手腳 再埋
但凶手又將啲衣物保留打結
完全不明白
留明, 好睇!
個奇案節目搵過專家做射擊測試,反而話唔係槍傷
因為頭骨既窿穿咗單一邊(話如果槍傷會穿過埋另一邊頭骨),同埋個窿既size都唔似係槍傷
殺人設追溯期真係好on9,你話強姦非禮設都仲講得通,強姦非禮d證據(eg精, cctv record)好易隨時間消失你無啦啦講返n年前metoo一定搵唔到料口同鼻拗。

殺人搵d骸骨同兇器就唔同,你依家驗唔到嘢可能過幾年技術進步又會驗到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞