[翻譯]韓國懸案/奇怪案件

1001 回覆
1383 Like 30 Dislike
唔係誤殺啦,個兇手係殘殺幾個細路 睇到佢地d頭骨既相,傷痕多到
好睇,樓主加速
係韓國睇韓國新聞 好驚驚
今日出到呢度先,我好攰 同埋諗下下單講咩
加油樓豬
支持
想聽三母子
-兇手很大機會是先殘暴地殺害兩名孩子,充份感受到殺人的樂趣後,再悠然地把剩餘三個孩子殺死

Cls

勁慘

想像唔到佢地父母知到佢地咁死會點面對
明架喇,唔洗太在意D負評。繼續睇
-犯人是有預謀(隨身帶兇器,熟識地運用孩子衣服打結,限制他們的行動)殺人,但遇上青蛙少年是偶然

之前有專家都話兇手應該似係連環殺人犯/愛上殘殺人快感,
同埋個打結方法特別,
咁應該有機會搵到其他相近嘅案,仲要係估計佢一直帶住兇器出街搵目標,似係殺開人先會一次過對5個細路落手,
好似signal講單連環殺人案咁,以為係幾個個別案件但搵搵下原來好多同類案,先確定係連環殺人案咁查。

會唔會係兇案果區仲有好多類似嘅案/失蹤案?
或者掘下座山應該有更多屍體發現?
除非兇手殺左呢次就意外死左,唔係佢好有會繼續殺人

仲有,話佢埋屍埋咁淺唔係怕俾人發現而係想拖延時間,熟練山勢但唔識啲細路,可能唔係本地人,好快搬走或移民,但又會熟山勢,真係好似果班軍人
熟山勢但唔識細路都有機會係附近居民,附近好似都有幾個村都圍住個山附近
不過我都覺得似軍人,有自信應付五個細路,體格都應該有咁上下
係Eric Hickey推斷佢應該殺過人(綁結熟手),其實都唔奇,會咁樣殘殺細路既人,應該都係為殺而殺
咁樣心理既人唔會殺一次人就滿足,但唔見有人拎其他案嚟比,加上公訴時效過咗,警察都唔會再查
前面咪講有個死者既爸爸被個咩心理專家屈佢係兇手,頭先睇個節目有播返當年佢間屋被人周圍掘既畫面,一個大男人喊到咩咁

最可惜係佢喺骸骨發現既前一年已經死咗,到死都唔知個仔既下落
真係痴撚線
之前咪有電台節目再查返,但就搵唔到新證據?
如果係家屬可能合力掘下個山或者查下班軍人背景同去向可能有發現

雖然有人話可能警察包庇軍人而hea查,但軍人係韓國真係咁大權力咩?又唔係官員

如果我係家屬真係傷心到自殺,但又唔想個仔又死得不明不白 繼續生存都係為左幫個仔申冤
如果真係包庇應該唔係包庇個犯人 個犯人霉到要用死者既錢都可以諗到佢唔會有任何背景

我估係要包庇一開始唔當係命案查 亂9黎做錯野既警察 會唔會係咩高層啲子女第一次接case亂黎搞左個大麻煩 要成班警察幫手兜咁
lm
相對黎講俾我知道個仔死得咁慘都搵唔到兇手我都唔知點生存落去 ,一日唔見條屍我都說服自己可能俾人賣左去外國 或者一下死左而唔係虐殺死得咁慘
個節目有訪問返d警察,嗰時因為90年代,佢地冇psychopath之類既概念,一味覺得唔會有人無啦啦喺山上殺幾個細路,所以掘到骸骨之前,佢地都覺得班細路係未死

就算掘到骸骨既最初期,佢地都覺得班細路係盪失路凍死

根本一開始個調查方向就錯,但佢地點會認,仲理直氣壯話當時點會諗到有人殺理細路
一定啦,佢地唔會認自己柒咗,就連韓劇都成日拍,佢地一定係維護所謂威望,錯都話冇錯
咁又係,仲要佢個仔既外傷都好明顯,見到點會唔崩潰
睇左咁多日韓嘅懸案好大部分都係警察無能
啲警察實話自己無做錯嫁,其實一條team查得耐無進展就應該換另一隊介入啦!
雖然而家應該唔會有懸案,周街都係cctv
lm
嗰種老屎忽態度先係睇到我最扯火
根本淨係最初幾個證人見到/聽到聲既時間點都好奇怪啦

科技進步既同時,罪犯都會進步,所以係咪而家一定冇懸案都係好難講
香港都係咁啦 睇下上幾頁個gps已經知
係希望唔好再有懸案
同埋希望再認真查返啲舊懸案,
有真相大白嘅一日,就算判唔到個兇手

好似外國黑色大理花案,前一兩年就用dna證實左其中一個醫生疑犯係真兇。

利申:超鍾意睇Singal,真係希望有專案組查懸案!
樓主知唔知韓國有冇講拍第二集消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞