[冬日激賞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (22)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Vanda
all saints leather jacket有冇人研究過?
Naoki wick milo 3隻有咩分別
各位乾洗去開邊度?
如果有家用乾洗機真係想入返部
出去洗聽太多出事
其實香港較出名既經典男裝買手鋪或裁縫鋪基本都有The Armoury (drakes, eg cappelli, tie your tie)、Bryceland’s(Kenji Kaga)、WW Chan(EG Cappelli)、Attire House(唔記得左佢地賣乜)、Prologue(Mementomori、Seven fold by Kenji Kage,無錯又係Kaga)、Anthology(Vanda)

不能盡錄,網上買亦有好多網揀,連鞋鋪網如Skoatiebolarge都有
最近去suitsupply 做左套suit vbc 110支
想出去同一塊布造多條褲輪住著
係咪影底塊布個code就得
同埋有咩平靚正推介
成衣牌子好多時自己大手入貨,佢地訂既布響布廠自己出街既collection未必有
jeeves
有對TRICKERS,鞋踭舊膠磨損要換,有冇鋪頭推荐? 通常大約幾錢架?
請看第一頁,膠嘅百零蚊。
好似係百零蚊。我太耐無換過踭,以前是幾十蚊啫,換踭其實地鐵站的修補鞋藝同藝匠都ok的。
牛巴ig d mementormori tie幾靚
Rich
3舊洗一套
去P記睇下囉,不過佢地每款通常只入一兩條,最多試過五條
英國用開
我上次件jacket 俾樓下洗衫鋪燙平左個lapel roll

想問下上面嗰隻要點掃先可以好似下面咁順
自己熨番囉
有無咩麂皮防水噴霧好用
Saphir MDO同Boot Black
So far 用過對個texture影響最小係呢兩隻
Suede 上色噴霧香港邊到有得賣嫁 ?
liquiproof 都好似唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞