[冬日激賞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (22)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
香港著,我諗厚極都係三百克左右,喜歡soft d
同埋我想問問,我有件jacket 本身珠邊都明顯,但著著下熨過幾次好似平晒,睇唔到d邊。有冇得搞下。
Thanks
三百零gram好多選擇wo,plain navy的話如果想要軟身我自己傾向scabal,軟身同埋個finishing好好唔會太oily,織得亦實淨唔似fox咁散修修。

你果件褸本身會唔會比較絨感?如果係的話不能太熱同用力熨,點解決我諗係俾張相黎望下穩陣啲
Btw Escorial都幾好,夠軟同舒服,同cashmere 手感好似但比較挺同有彈性,雖然花款唔多但如果你只係要淨色的話應該幾適合你
Heavy Linen 黎,織得幾粗下,今晚影上黎俾牛巴你望望
謝謝
Standeven Escorial 點睇?
岩岩做起左一套三件頭,幾好

上面呢張就之前影落既,珠邊明顯見到

下面三張就最緊熨完著過影既,係咪我熨衰咗

真係比較貴
唔值
R記定F記
Sorry ,兩間都不是
P 記 ?
望落似P?交貨時我有無幫手睇?盪盪地領咁既?

ANW,咁情況其實你可以拎番去叫佢地執,大不了拆左啲珠邊珠過。香港目前無用手珠手縫做主要縫線結構既鋪,全部都是機車再手珠/機珠做裝飾,就算拆晒佢珠過都不是大問題,最多師傅屌幾句。
Btw如果想珠邊明顯啲記得叫佢地做明珠邊
好,謝牛巴
明珠邊即係造粗d?
定係雙排珠咁款
粗啲,似圖咁,圖是google的網圖

唉 係suitsupply條羊毛褲穿左襠位
有冇推介可以去邊加固

另外想訂返兩條人造纖維褲
唔想再就住就住著
我以為p記
件件lapel 都會concave shape
其實絕大部份都係直
佢差唔多去試身,到時再叫佢send啲相黎睇睇
條褲太窄?
唔知
好心痛
有冇咩牌子嘅flannel推薦造褲
想可以keep到條骨線
可以織番同埋在入面加多塊布「補強」
Flannel 要骨?你每次著之前熨囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞