[冬日激賞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (22)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
如果話Lesser qualities係Historical,咁LGB本身都係Histroical啦, 乜而家仲有係澳洲頒金牌咩?

但唔代表以前好既野冇傳承落黎掛,篇野係冇講Harrisons有冇好似以前Lesser咁rigourous咁驗,但客戶叫T&L跟開以前咁織,咁T&L如果以為佢冇驗得咁仔細就織d hea嘢,咁T&L都好有問題wor

我作為消費者, 第一次聽LGB就以為好勁, 但諗真啲都係似係一個gimmick多d,所以從冇做過一套
拜服 為左個gimmick可以長篇大論同人'討論'咁耐 連登真係好多老闆
大熊又要寫信去問真偽啦
年尾放假係得閒啲
姐係你自己連LGB都無做過?咁你講乜鳩 我用落我覺得幾好啵,隻熊未同我反檯之前我已經買左兩三塊,反左之後我都有keep 住買,一塊舊法國merchant既LGB,同埋幾套Taylor自己brand

信入面我睇到既係,Lesser之前會俾好多input,亦因爲咁所以Lesser作為merchant先有其特別之處,但明顯依家Harrison無乜點擺input落去。

Taylor作為一個Mill,佢交貨俾客,客驗左收貨無問題就ok,間間廠都係咁。我只有睇到Lesser不再特別,無睇到佢話佢地hea交貨。

最少H Lesser既lgb我著落覺得好okay,我從沒說Lesser LGB唔好或壞話,我只係話依家既Lesser LGB同Taylor自己出果隻一樣姐
要寄返香港
今次到我有新裇衫著
alumo
貪得意試 Cashmere cotton
Rich
你先係
大王平時著會襯功夫鞋?
Classic Menswear Collector
你幾時去睇
仲會唔會再去AC?
會呀
對鞋靚喎喂!!
布料黎造鞋,會唔會好快殘?
有時間先得
堅靚

正過麂皮
殘應該就同suede差不多快,不過最好出街前噴左防水先。其實布做鞋都唔係第一次有,好多slippers都係用flannel/tweed/絨布做,西裝料都有見過,最近一次見係Forster & Sons,Cheany都有出過。

不過用LGB做我諗就應該係第一次有

新鮮滾熱辣,31號收到貨
上腳是咁的

Ok,因為有朋友前個禮拜去整左件Reda 130 jacket H記收佢5千機佢覺得做左水魚。所以我先想問下間野
靚到呢
會唔會(易)起鏡?
又唔會磨擦到,除非你係咁磨到踢到野姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞