[冬日激賞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (22)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
其實Escorial 果隻做suit幾正,夠彈、夠drape又暖

講乜大王就有乜
歐洲布商同萬年都係賣一樣既布,點解歐洲代理賣咁平倒自己米?
咁要搵獨立第三方睇你隻眼有權威D定佢 叻仔
大王件白底衫是否都是劉師傅造?
嗱,俾你撩起,我摷番小熊哥幾個月前send 俾我既Cap圖,同我解釋兩款LGB既分別

解釋番: James係Harrisons MD, Will 係T&L MD

我諗冇謂再拗,呢個明顯係Final Answer
露底了婉轉一輪終於可以post Stephen Bear 欽點要發表既內容🤪
T&L好婉轉講左一切都過左去
依家Harrisons無好似Lesser咁驗,好似係⋯
公認就舊Lesser好過新Lesser⋯⋯H lessers qualities are historical qualities呢句真

其他就 個個生意佬都話自己啲野特別啲架。

講個故事,有間響Savile Row 執柒左既野叫Sartoriani,之前夠過自己啲shirt靚過Turnbull&Asser,結論是Sartoriani是最好的……仲話係委託第三方獨立機構test添
睇你點Interpret,但我睇到重點係:
The Cheers 既LGB唔係Lesser嗰隻,係抄日本仔嗰隻quality

呢個先係今日討論既重點
其實你係咪就係小熊維尼姐?
你真係好似醫生
我都睇到呢樣 唔怪得Lesser啲貨今不如昔
好心你啦,唔夠人講,做埋d柒野測試,而家俾人講出答案就轉移視線,屈人係分身
你笠水既功力無可否認非常厲害
巴打你地通常邊度買布
吓!以我有限的英文理解能力,我只理解到他在說「以前」的Lesser有幾勁,但一點都無說過依家係咪仲係咁勁,更無講Cheers隻係點,當然也沒說過抄日本仔。呢D「概念」你係封野嘅邊度找到出來架?
以前係萬年買,不過而家佢地零售價好貴,衹會執佢哋d錯料

另外就係HFW網站買,但d價錢都升左好多,以前d Flannel好似50鎊左右,而家要90

至於意大利料,不嬲唔係心水
你係咪睇漏左第一張

噢!原來有兩幅圖,自膠
你都識講,封野幾個月前,btw,關於代理既事情,同埋佢地既料本我諗你都唔係最update資料

人地仲特登同我講「一路走來熊沒少搞過我」,真係 睇黎維尼都係無個好人
支持炸平
Btw from the very begining,已經講左,Taylor最大拆家都話same really,我自己上手比較過亦無你所謂扯完就鬆既情況,其實裁縫鋪咁多料版,兩本都齊既都唔少,我見db就有,有興趣巴打去摸下扯下咪知龍與鳳囉,都唔明講咁多做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞