[冬日激賞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (22)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有冇人去LH
去買福袋?
諗緊去唔去
想要loafers 同boots 有冇白老鼠試下2800個袋係咪呢個combination Oxford真係唔岩洗
如果係亞麻質shirt 同西褲應該如何清洗?我見南意好多都用呢種料
水洗手洗
想問返各位巴打
本身 Saphir MDO Shoe cream可唔可以用落去Lambskin 既產品上?
(女人野, 手袋呀, 鞋果d)

而家先知唔應該用Renovateur 落去 , 而係要用nappa
做錯左野lu~
下,nappa果枝係真係nappa先要用,羊皮之類用delicate cream咪得
其實成衣黎講望落算還好啦,不過我勸你都係唔好拎去改喇,前肩太多布、上袖角度唔岩你同埋你折腰。要拆袖既野唔係間間識。至於恤衫,係好似大左啲某啲位。
望多眼,領底都好似太多布
牛肉乾巴打,想問恤衫有咩位大?我下次同師傅溝通番,另外可唔可以搵師傅改番?我唔知恤衫師傅可唔可以番手改
睇落係似成件大左一個碼咁,不過其實無絕對,老派師傅係主張relax fit, 有時係闊到我都未必接受到
你洗咗幾次,縮定先改啦,唔係改完又縮,棧攪!
你再做第二件嘅,佢一定肯改,尤其是改細,改細無成本(除人工),放大要叫料,即係蝕錢,佢哋一定唔想,呢個都係第一件一定係有大無細的原因。
個膊大咗,衫後身大咗,袖都太闊。
有無人買左福袋
說好的,就有了
應該話入袋都唔會一對oxford加derby啦,玩自己玩人地咩
咁會係咩
上去Try your luck
胸肌、背肌、三頭肌唔夠大,撐唔起件衫,多啲做GYM係對西裝既一種尊重
話時話 點解西褲既鈕永遠都係右邊
有冇人解答下
大家會用咩袋襯衫?
其實你都唔知又up
因為你會用右手開拉鍊
利申:鳩估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞