[冬日激賞] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (22)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
下,點會焗
你D體質唔好同我地怕熱人比
頭先由太子行到豪華戲院一身汗
睇一半先乾
Washington 個感覺偏formal架
肩部結構比較硬 望落似正裝
我有件herringbone tweed襯chino都覺得唔太夾
條link嗰套咪Washington suitsupply 得一個款係single breasted peak lapel就係Washington
焗同熱係兩件事
同埋11oz咋wo......
我7oz都出汗
咁你不如裸跑
可以的話我都想
裸族真心爽
其實我去睇之前都望過下 但custom made都5999 預埋改衫應該同DB差唔多?
$5999已經包埋改
咁樣差500-1000,我會去DB了
差千幾兩三千就話
個ig 笑撚死人咩
Ferragamo皮帶邊到買好?
呢幾日都唔見個位巴打出現
買咗好耐 筒位有啲硬 今日試吓 break in 佢

撇除佢做打手之外,個人認為又無咩好笑既
對於無跟開西裝野既新人,mk look condom fit 都差唔多係必經階段
或者有d 人會覺得呢度係西裝塔利班,唔係某d 鋪或者唔係貴野就唔得。
但有時有d大原則係冇得改冇得妥協
其實會唔會喺#1 講返著西裝有咩大原則好啲?
hi ching 想試試係美麗都用 thomas mason 整件 oxford button down, 請問 有咩入門系列推介?整唔整到 collar roll? 同埋合理價位係幾多
個個都有自己個套睇法既 但主要都係睇完人個套 覺得啱用咪用落自己度 睇下#1個d blog 睇下牛巴ig自己領悟下 無話一本通書讀到老掛
後兩者同finishing 佔大多數
新post留名
對clarks皮鞋著左年幾
對鞋墊開始爛同甩野出嚟
想問有無邊間平嘅整鞋鋪推介/定可以點搞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞