[背囊撚]公廁款背囊?一個品牌不是只有一個型號!

1001 回覆
103 Like 44 Dislike
個backpack如何
屋企有個, 係舒服既上背,個袋d 間格都好正,去旅行一流
用完去旅行 真心實用
真係想買個mpl30 但無奈佢成2400真係有啲貴
好舒服,如果你扣得好可以令個袋郁都唔郁,相對上揹得好舒服,幾乎用到你全身嘅力去承受重量

間隔好舒服,可以令你嘅所有細件嘢簡單分門別類,quick access嘅細袋可以令你輕易唔洗除低個袋就拎到細件嘢,例如鎖匙,紙巾呢類

即使你要帶走一件唔大唔細嘅物件,例如d大罐,速遞盒,佢嘅帶可以俾你attach件嘢好穩陣而唔跌

佢個袋嘅用料好好,只要你拉好哂拉鍊,正常咁封好哂所有位,大雨都唔驚入面d嘢會濕

拉鍊嘅用料,長度都有經過深思熟慮,令你好容易開到得嚟又唔會易俾人偷嘢(前提當然係你有諗過點解先知)

缺點幾乎致命,就係重,因為用料好,成個 roll top backpack 夾埋接近2kg重,肩上少肌肉又揹重嘢例如重 laptop 咁計,連續揹2-3個鐘幾乎會累死
可能講得有啲空泛,屌細力啲

想搵一個類似呢啲style 嘅,斯文少少不過又唔係成個皮咁老
唔洗咁多皮,攞嚟翻學用
Size 係圖入面呢類?會唔會裝 laptop?係嘅 laptop幾大?
我估類似size,不過我細粒過啲model
laptop 就可有可無,都習慣用手拎

btw 啱啱睇到#257 嗰個都幾對胃口
咁玩完,重真係唔好搞
有冇X-Pac 料袋推介下
都係個句,你平時放咩多

有冇 laptop?幾多吋?
想搵一個背囊 平時出街用
大約28L或以上
暫時睇咗Millican ,幾鍾意啲款
但想搵款背部有板嘅(類似arcteryx咁樣)
有伙邊一款可以介紹呢?
thx
我淨係知呢隻牌子好公廁,實際揹我未揹過
有無人咩過adlibs嘅pack n go?
249美金喎
用得耐我覺得ok嘅
有無budget先?
我而家成身都係xpac 除咗衫褲
唔係
Gregory離呢個目標好遠
買囉
好似話係packable
但我覺得packable嘅袋唔可以太貴
太貴就無乜意義
咁嘅價位差唔多
有心理準備啲料係比較薄
有無 Fjallraven Raven 20 用家?
好唔好用?
見佢好似無扣心口條帶裝得多野會唔會好累?

平時返工帶飯帶player 袋袋下都有少少重量
睇多啲carryology 你就會搵到
你依家用緊咩係xpac??

想參考下
冇話budget 嘅,想睇下先好鐘意呢隻料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞