【華為孟晚舟案】加拿大法庭公開3本特區護照相片 其中一本姓名為「劉孟晚舟」

648 回覆
266 Like 1 Dislike
個責任係個user到 wor
特登用本唔用得既passport ,你唔屌個user屌入境處做乜柒
連登仔不願面對剪角既事實
777落岩注

反而太子女如果用左第二本入境即刻衰多條罪,咁就再難D保釋囉
依家張相先睇到有兩本剪角
孟晚舟,不亂跑,馬路如虎口
人地覺得華為係香港有特權喎,又俾唔到證明
咁講其實四個party都有錯
垃圾入境處剪角無大細標準
慢慢周有心用本void左既火車頭
起飛機場地勤無check清楚
楓葉國入境無check清楚
點解唔剪封面
點解大家仲要信佢真係用左第2本護照入境? 依家係冇資料証實到佢用舊護照入境, 基於非事實去推測有乜用?
話到明報失即係預你唔見左 點剪
當然扮就有機會欺詐罪啦
炒唔炒車冇所謂 香港安全重要D
入境處會剪封底
其實而家係咪有source confirm到佢用第二本過境加拿大?睇番上面d資料係美國覺得佢會用第二本走人,冇提過佢用第二本過境加拿大wor, 有錯請屌
依家邊個話你知佢真係用第2本護照入境?
暫時俾港共甩難
唔係,佢有講明,好清楚話孟多次換護照,理由例如係"損壞左"或"個人資料改變",唔係講可能性,睇片

https://www.hk01.com/政情/269522/孟晚舟被捕-林鄭首度開腔-她任何時候只持有一本有效特區護照
平民都係
根據閣下論點, 就算入境處唔剪都唔會有錯, 反正有剪無剪都無人分到, 係使用者誠信制, 但試問如果無有效既機制阻止人用無效護照, 護照本身個價值又去左邊度?
佢舉例者,唔駛下下jer住既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞