【華為孟晚舟案】加拿大法庭公開3本特區護照相片 其中一本姓名為「劉孟晚舟」

648 回覆
266 Like 1 Dislike
依家個波就拋返俾孟晚舟 + 加拿大入境部門

1. 點解孟晚舟要用一本失效既護照入境?而唔係最新而有效既第三本?
2. 點解加拿大入境處可以批准一本已剪角,失效既護照而又成功入境?
完全無問題
連登日日追擊佢點算
就算話佢剪咁細有誤導之嫌,只係證明幾十年嚟嘅規則有問題,唔係因為有人收錢收命令對慢慢周有特別待遇
秒殺
第三本係入左境之後再寄過去
用第二本入境就係刑事罪
你問加拿大入境處好過,呢三本書都係加拿大upload
以加拿大既證據,第二本係已經失效,第三本先有效
瀨入境處個角剪得細
剪大啲試下剪鳩爛咗咸美國visa又比人屌

好多人眼中個美國visa幾難先申請到
點解會用第二本入境
其實由頭到尾引述既資料來源話用第2本入境都係由張達明係自己fb 講既

但佢引述份文件都證實過佢用第2本入境
嚴格黎講佢係機場比人拉 冇正式入到境既
毒果帶領一眾網民炒車
基本正確
點解釋只用第二本過境
其實由頭到尾引述既資料來源話用第2本入境都係由張達明係自己fb 講既

但佢引述份文件都冇證實過佢用第2本入境
衰on9送一條刑事罪比人拉
盲既唔好出黎托
講緊其他地方
好多國家見你本護照可能損毀左少少當你保存唔好都會就咁算
正路係剪個條碼 保證過唔到機用唔到
其實話孟晚舟用第2本入境係美國文件,佢係寫"Meng will be traveling on a Hong Kong passport bearing passport number KJ0403962.",係用"will"。所以其實可能只係美國估計,而唔係加拿大正式資料。

https://zh.scribd.com/document/395185754/Surrey-RCMP-Const-Winston-Yep-s-affidavit#fullscreen&from_embed
p.11
炒曬車添
唯有攻擊入境署剪得衰
點解釋只用第二本過境

但佢引述份文件都證實過佢用第2本入境
衰on9送一條刑事罪比人拉

SORRY 我打漏左隻 "冇"

個source 根本冇講過佢真係用第2本入境, 但係日月報提供個三張圖片, 新passport 係有寫舊passport 係咩號碼, 根本可以追查得返係咪本人
3本嘅香港ID no.應該一樣。
所以一早話左大家炒硬車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞