【華為孟晚舟案】加拿大法庭公開3本特區護照相片 其中一本姓名為「劉孟晚舟」

648 回覆
266 Like 1 Dislike
唔俾係後期先剪?
係冇整過特區護照啫
全世界都冇人跟特區個剪法
一早講咗會剪兩刀,刀剪角一刀剪晶片,成班 child 登炒車後喺度死雞撐飯蓋,話人角剪得細。
要打甩用第2本入境有幾難..
第1 有3本護照我撈亂比左加拿大入境
第2 我有有效證件入境 點解要用本失效既入
佢只要證明到無意圖用虛假文件過關都甩
雙重身份方面
有香港passport 同中國passport
呢到係關中國國藉法事
未論到加拿大審
五毛多到
又俾0.5 帶住走
同時支囯+香港護照先係重點
連登cc台大敗
將本野合埋, 咁明顯既角都睇唔到即係加拿大入境廢咋喎
其實好簡單,只係佢攞到香港永久性居民身份證之後冇主動去注銷中國戶籍,後果係申請唔到回鄉證,只可以用雙程證往返中港。
搞咁多野做乜 直接報失 角都唔駛剪 喺咪
根本針對佢第2本護照入境同只有嗰本冠夫姓嘅問題就夠

每個國家生物特徵晶片位都唔同架啦
就算大陸本野都係喺正面logo上同香港唔同
入境事務處應香港人要求剪細啲又要拎出黎嘈
但生果話加拿大個邊開庭入境係用第3本
唔係第2本喎

到底邊個先係9up,邊個先係真
咁已經冇疑點
lm
事實真係有剪角只係加拿大班傻9照比佢入境
利申: 對事唔對人
咁慢慢周果本有無咁剪先?
一日無公開
一日有懷疑都好合理
如果有剪
咪釋除大家既疑慮
剪咗角啦都
以咁嘅邏輯,入境處話有剪晶片, child 登又會唔信,又話冇proof.

龍門任搬。
一開始已經係冇疑點,只係呢個post成班連登仔死都認為加國有比佢用第二本入境, 然後又屌入境處剪隻角有問題, CX地勤有責任, 加國有責任睇清楚等等...

依家成件事根本冇發生過呀,你地屌乜鳩呀? 人地都話左係用最新個本護照,你地仲要信張達明鳩嗡用第二本?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞