【華為孟晚舟案】加拿大法庭公開3本特區護照相片 其中一本姓名為「劉孟晚舟」

648 回覆
266 Like 1 Dislike
我估一句香港都係支那一部份 所以不存在雙重國藉 就拆到
如果真係有幾本有效特區護照

香港會好大鑊

可能會俾人blacklist特區護照下下要簽証

佢賣唔賣野俾伊朗理q得佢咩

咪坐定定食花生ja ma
淨係通知人地此護照 no., invalid,有幾多資料 !?
美帝應該大把牌未打
真心個角仔真係細到睇唔到

加上可能佢有得行特別通道

更加未必有人敢睇本護照睇得耐
https://www.scribd.com/document/395185754/Surrey-RCMP-Const-Winston-Yep-s-affidavit?fbclid=IwAR37XxfOHD7z7AcX4Uc7xKlyacCc7SpTxIetZv-oWVuqBy4pRmYJLafSttE#fullscreen&from_embed

呢份文件係RCMP,Royal Canadian Mounted Police同埋British Colombia,點會係美國司法件呢

仲有報失果點可唔可以唔好再loop好無,big data年代報失護照要上報上database,interpol係其中之一但唔係唯一。
https://www.interpol.int/INTERPOL-expertise/Border-management/SLTD-Database
唔係真係覺得全世界一直容許報失唔使剪可以照用呢個漏洞存在呀嘛

BTW 係寫will但呢篇文件係29號出佢30號飛,去加拿大要申請Eta,要交低passport no.,你轉護照係要再申請過得一日接近無可能,所以加拿大係清楚佢用邊本黎入境

其實其他post已經提過晒呢d point,但有人點破左,就轉其他post再loop過博無人知
炒咩 又中又港又加
香港俾多重國藉

係中國唔俾

要中國自己解釋唔難
佢地活係56k年代覺得報上國際通知此no. invaild左好大工程架
我覺得唔需要驚炒車 部份人就緊係想你咁諗
咁不如公開睇埋入面印仔日期??
不過賴唔到入境處同柒娥
入境處都係走唔甩
繼續花生
一堆人沖出嚟啦 依家安全問題 點炒車呀 有啲扮知visa 剪細角,真知定假知
又關入境處咩事....
孟唔係經加拿大轉機去墨西哥? 呢個情況都需要ETA?
特區護照果邊如果有問題,對香港影響大好多,直接影響特區護照或特區政府,喺國際嘅地位。

至於孟晚舟借香港skycom橋做白手套呢d, 只係影響美國仲點睇香港,白手套呢d不嬲都有,爭在美國忍到你幾時咁。當然去到取消關係法嘅話,都大影響嘅。
我見啲舊護照係剪大角
剪剩visa嗰頁
你想冠妻姓?
你話港豬要保護個人私隱重要d,定人地加拿大homeland 要保護國家安全重要d 出自支國把口特別私隱線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞