年紀愈大,終於明白點解有D人會窮一世

681 回覆
1209 Like 33 Dislike
我搵22k,同你班窮人唔同level
講到自己好有錢既口氣咁
笑死,窮後代都唔好咁無知啦
樓主用自己保安生涯總結出血的教訓,學野啦後生仔
搵得少咪搵得少
又無生仔害人
係人面前, 扮純咪得
岩岩講過, 有個傻西例子係搵20萬比條女19萬洗
現實大把有錢人/專業人仕娶
睇下我既POST
其實有樓主呢啲多管閒事嘅仆街,好易理解點解窮人會生仔

反正唔生都要比人侮辱,不如養兒防老啦
窮=失敗?
人生一定要用財富恆量?
我呢d有過去既人
讀完毅進唔識死 本身做超市兼職轉左做全職
後來捲入左人事鬥爭 之後裸亂

知自己得毅進乜都做唔到
走去學門手藝,係車房日日比人屌老母 3個月後即走
之後走去夜校進修,轉做水電
不斷跳槽,後來買左部車,有一半日子揸翻工
今年終於讀完書

宜家25歲21k都算滿意了
樓主而家身家幾多?
咁又係呀 讀藝術科出黎搵得少都要比人笑
乜你仲見到佢咩

永block啦
睇你點睇啦, 20k你話到退休都仲係呢個數就緊係窮架

你要笑, 搵60k都係窮

要中肯咪打開份統計報告睇下, 介定好點為之窮先再討論
印證左樓主句說話
我老豆做到總監, 二百幾三百萬年薪, 但係一蚊底薪都冇 你講緊做到六至七萬 底薪 係要做到執行總監, 全部過千萬年薪嗰啲先有?
做lab report有幾part, a b c d e part咁。 其中part c 唔識做,點知佢寫part c 個headline, 跟住成版空左交俾阿sir.

我問佢點解唔識仲寫個hradline落去空左佢?
佢話:咁唔識就唔識嫁啦。
人地窮關你撚事咩
幻想自己有資格去奴役別人
覺得自己高級過人
屌講出黎都面紅啦大佬
總之人地無怨天怨地無生仔就得啦
垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞