年紀愈大,終於明白點解有D人會窮一世

681 回覆
1209 Like 33 Dislike
creative可以同art design拉上關係
但art又唔全部等於design design絕對唔等於art
好多香港人呢d都唔識分
當試左幾次都唔得。或者經過努力後,提升左少少,諗住掂啦? 原來人地一出世就得到,講緊中產一出世就有。係會幾令洩氣。

跟住條路行就西多過like,咁不如走條新的路簡單生活搵自己鐘意做的野。
咁講做政府工全部都收得皮
不過連登仔咪個個爭住做aco
攬炒心理最唔要得
隻game已經好多勁人,有佢地會易玩啲
呢度係香港
生活迫人
高汁post
呢種人真係咪撚生仔
啲老屎food 講得好聽話磨練
咩時代啊而家 想請到人就要學識互相尊重
扮大袋咁撚樣 抵呢啲人傳承唔到份手藝
睇佢個樣都似
啲垃圾廢老師傅摺埋一二邊
冇人想學啊 人工又低
又扮到隱世高人咁撚樣
一間企業連分工都唔識 叫個影相既去洗廁所
惡劣既傳統文化唔去除 不思進取
好快比社會淘汰
咁佢標題係寫窮一世
用錢衡量又真係冇問題喎

利申部份同意論點
唔知點解係呢行特別多人好驕傲自己食屎食大
利申廣告業
前排租左架車俾人,
點知好多問題出現,
都係D牛肉乾唔找數, 一講錢就縮, 呃下呢樣果樣,

原來窮...真係有樣睇
岩呀窮個d 想發圍跑早人地幾年好過
art 呢家野後天培養同讀書氛圍效果差唔多
最睇唔起果D成日話政府唔幫佢地買樓.
但一D行動都唔做, 一味"怪責"人地,

我: 大哥, 唔夠錢用, 咪諗下有咩生意仔做下, 搵多個錢
佢: 投資有風險, 我唔做...

大佬呀, 下下餵埋泥先識郁咩,
唔好咁無大志啦,
你估個個major都好多實習? 大擺垃圾公司以實習爲名想請廉價勞公爲實 呢啲咁既實習咪又吸引到一大班成績夠高既去apply 成績唔高分分鐘就面試都冇 唔好下巴輕輕咁講到搵實習有幾易
最崇拜科大陳世雁
善用IT知識來改善市場資訊流通
都唔明犯咩法 比啲 落廣告姐
一樓一合法 幫佢地宣傳犯法
全對

後生既本錢係青春
老左都係失敗, 都無悔呀..

依家望住份加2%人工,
都知追唔到通漲. 就要諗下點做啦
望下塊鏡
你覺得讀完大學同中六既能力上應該有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞