年紀愈大,終於明白點解有D人會窮一世

681 回覆
1209 Like 33 Dislike
肥絲大隻
做保險地產好易養懶人

唔做或者hea做都有老底搣

上連登aa9鳩叫gogogo 就當開左工

保險佬就成日上連登問人邊隻保險好引水魚
咁做物管又呃人有12m 樓呢? 鬥捐錢又縮入老母個閪到呢? 係咩人
肥豬大隻,收皮啦
唔撚係人
但呢啲垃圾都有好嘅女朋友唔介意佢廢
連登仔fg 50k就其實毒撚一個更開心
正評
過多十年4十幾覺得寂寞,就沉船落d 大6雞
好多人以為自己好靚仔大情聖
目光長遠就唔洗做窮撚啦
堅持己見 有咩問題
又影響唔到人影響唔到呢個社會
你呢啲人咪窮成世囉
屌你老母 睇到呢到真係唔認同
之前果d都叫鳩fingfing 自己唔上進

但讀藝術科俾你講到已經係原罪咁撚樣
連你地都咁唸
唔怪得香港僱主永遠唔識尊重設計行業既人
更加唔怪得香港咁多年都係文化沙漠
樣衰個d, 毒撚都唔肯埋單啦
咪係,人地為興趣為理想 樓主就用錢去衡量
有乜謂呢
呢樣當樓主淨係識向錢看
但其他唔覺得佢有講錯
其實唔洗執唔執著大學
偷又好搶又好呃又好。搵到錢人地當你神咁拜
我諗樓主意思係 啲人細個懶有熱誠懶熱血 走去讀所謂既藝術科 點知最後又係求其搵份工 無堅持自己當初理念 又窮又廢又乜都唔識 連熱誠都冇埋
利申 識好多依啲人
其實佢咁諗都好正常, 人地想舒舒服服咁過一世
唔想捱一世 人之想情 只要佢地知代價就得

反而啲又唔想捱 又想係香港好食好住果啲仆街先好黑人憎
躝啦 垃圾肥
化恒個妝,帶面具出街。搵專業人士上岸唔難

之前我咪出過一個post,有條水魚月入20萬專業人仕,19萬比老婆洗
呢個世界真係好多搵到錢既水魚架
為咗住公屋,特登keep住唔搵過個數,驚俾人踢,明明有能力搵多一倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞