做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
hi 朋友

你個邊chur唔chur呀
傳統箍牙大約幾錢
想問有冇人做 invisalign會用骨釘?

暫時未見過 都係傳統先見到骨釘

我本身自己咀突,最近consult完落咗幾千蚊訂打咗牙模做invisalign,
想問有冇見過做隱適美又可以收得返牙骨突嘅case?
而家好忐忑,驚箍完唔係自己想像中嘅咁樣
補完牙仲痛過之前,咬啲硬小小既野會係咩情況
hi 朋友

吓 我岩岩飯都冇食

我指好難搵

尖沙咀?

女醫生?特別多女病人睇??

女醫生好受歡迎架 男定女病人都中意女醫生多啲

睇牙反而唔想搵女醫生,反正一定戴口罩,一定無樣睇,胸壓只是小朋友ff,最實際係怕她唔夠力,牙醫很多功夫都要用力吧
19歲剝左隻大牙,可以點算
你覺得杜牙根 定剝下智慧辛苦或痛D?

我兩樣都未做過 但應該剝下智慧齒辛苦啲 因為個位好入要打到個口好開
同埋見病人都係剝下智慧齒既比杜牙根辛苦咁

我剝過上智慧易,之前聽話可能要10-20分鍾
實際剝,唔計打針麻醉,剝的動作好似用左1分鍾都唔洗
算唔算好順利?
你有無印像搞上智慧最耐要多久?
傳統箍牙大約幾錢

30000-40000左右 其實同箍透明差唔多價錢
想問有冇人做 invisalign會用骨釘?

暫時未見過 都係傳統先見到骨釘

我本身自己咀突,最近consult完落咗幾千蚊訂打咗牙模做invisalign,
想問有冇見過做隱適美又可以收得返牙骨突嘅case?
而家好忐忑,驚箍完唔係自己想像中嘅咁樣

你睇左模擬圖未? 記得唔岩心水就叫醫生再改

未見過但可能只係我咁岩冇遇到
補完牙仲痛過之前,咬啲硬小小既野會係咩情況

蛀得深?
hi 朋友

吓 我岩岩飯都冇食

咁chur

女醫生?特別多女病人睇??

女醫生好受歡迎架 男定女病人都中意女醫生多啲

睇牙反而唔想搵女醫生,反正一定戴口罩,一定無樣睇,胸壓只是小朋友ff,最實際係怕她唔夠力,牙醫很多功夫都要用力吧

聽佢地講個力係有技巧 唔係大力就ok 但我都係喜歡男醫生多啲 比建議好似果斷啲
女醫生好惡架
19歲剝左隻大牙,可以點算

未移位就鑲返啦 假牙/牙橋/植牙
咁後生應該都唔會想戴假牙
牙橋就對健康既牙齒造成傷害 因為要車細前後牙齒
植牙貴
你覺得杜牙根 定剝下智慧辛苦或痛D?

我兩樣都未做過 但應該剝下智慧齒辛苦啲 因為個位好入要打到個口好開
同埋見病人都係剝下智慧齒既比杜牙根辛苦咁

我剝過上智慧易,之前聽話可能要10-20分鍾
實際剝,唔計打針麻醉,剝的動作好似用左1分鍾都唔洗
算唔算好順利?
你有無印像搞上智慧最耐要多久?

上面智慧齒唔開刀十五至三十秒就剝到 醫生話向外拉就會剝到

十五分鐘到啦 因為蛀爛左要慢慢撬返牙腳出黎
口臭可以點搞
已經早晚刷牙
杜牙根幾錢架?
口臭可以點搞
已經早晚刷牙

口臭好多原因
可以係腸胃 可以係太多牙石 可以係喉嚨有結石 可以係牙周病
杜牙根幾錢架?

海鮮價 你預門牙2500-3000都係正常
小臼齒就2800-3500 大臼齒3000-4000

做完杜牙根最好整返個牙套呀
杜牙根幾錢架?

我係門牙 '注'左 之後醫生幫我補完牙都仲有啲黑色係度(仲收得好貴)
我一開始以為補左會變番白
而加係咪要杜牙根先得?
其實杜牙根姐係咩
漂牙大約幾錢到
同埋會維持到幾耐 白既效果
杜牙根幾錢架?

我係門牙 '注'左 之後醫生幫我補完牙都仲有啲黑色係度(仲收得好貴)
我一開始以為補左會變番白
而加係咪要杜牙根先得?
其實杜牙根姐係咩

落藥毒死隻牙所有神經同細菌 我係咁理解
可唔可以去你間到洗牙
之前搵過下都要400
280好心動
想問牙有D黑色好似線咁既野係咩來
GOOGLE極都唔知,洗唔洗得甩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞