做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
有冇手勢好嘅女牙醫介紹 之前睇過男牙醫 成日四目交投好難頂

好手勢女牙醫,多數年紀有返咁上下,你咪重難頂,望住姑娘啦

我唔信

樓豬 求介紹
杜牙根幾錢架?

海鮮價 你預門牙2500-3000都係正常
小臼齒就2800-3500 大臼齒3000-4000

做完杜牙根最好整返個牙套呀

我係門牙 '注'左 之後醫生幫我補完牙都仲有啲黑色係度(仲收得好貴)
我一開始以為補左會變番白
而加係咪要杜牙根先得?
其實杜牙根姐係咩

補完都係黑? 補完幾耐先黑呀?
漂牙大約幾錢到
同埋會維持到幾耐 白既效果

家居我見過2200-3500
藍光又係海鮮價 因為而家唔係得診所有 好多舖都剩係做藍光漂牙
維持到幾耐要睇你飲食習慣
家居就你覺得唔夠白就繼續漂 藍光就冇得控制

海鮮價 你預門牙2500-3000都係正常
小臼齒就2800-3500 大臼齒3000-4000

做完杜牙根最好整返個牙套呀

我係門牙 '注'左 之後醫生幫我補完牙都仲有啲黑色係度(仲收得好貴)
我一開始以為補左會變番白
而加係咪要杜牙根先得?
其實杜牙根姐係咩

落藥毒死隻牙所有神經同細菌 我係咁理解

血管神經細菌 清潔乾淨左入面 隻牙就會死左但仲有個殻可以用得
可唔可以去你間到洗牙
之前搵過下都要400
280好心動

280應該唔係剩係我做個到有 廢事賣廣告啦
想問牙有D黑色好似線咁既野係咩來
GOOGLE極都唔知,洗唔洗得甩?

漬同蛀牙都係黑色 就咁講答唔到你
蛀門牙(以前補過,補既位上面又黑左小小)同隔離果隻呢?
以前唔知有牙線、牙與牙又好緊密、D邊好易蛀

最驚整牙 會一路整一路成身震

幾$係正常價 thx sis

補牙$400-500一隻都正常
之前食野唔用小心門牙咬到下面隻牙 崩左極少 仲細過半粒飯嘅size 佢係咬到隻牙嘅正面 削左個碎片出黎 可能1999左
我仲洗唔洗理佢

崩左咁少冇唔舒服就可以唔使理 去到牙醫都未必會幫你補
箍完牙七年,我想問其實固定器要帶到幾時?同最多幾多日唔帶固定器啲牙會走位? 成日覺得無止境咁

醫生之前有同病人講過第五年開始就訓覺戴都ok
剝智慧齒一般幾錢?好似好貴要儲下錢先

上?下?
擦牙擦到牙肉蝕左係唔係無得救?

係 唯有刷細力啲等其他位唔好蝕
隻牙有敏感就去補返個位 治標唔治本

我本身自己咀突,最近consult完落咗幾千蚊訂打咗牙模做invisalign,
想問有冇見過做隱適美又可以收得返牙骨突嘅case?
而家好忐忑,驚箍完唔係自己想像中嘅咁樣

你睇左模擬圖未? 記得唔岩心水就叫醫生再改

未見過但可能只係我咁岩冇遇到

未呀,我而家不斷上網睇緊
好後悔嗰時冇問清楚係咪箍鋼線會好啲

你睇左模擬圖先啦 唔岩就叫佢改 唔好驚唔好意思
想整白d牙最快係咪藍光漂?

係 半個鐘到
你間診所補牙大概幾錢
同埋你覺得補得好唔好

三百尾到四百中
補完既病人都滿意
有無得大概估價 想剝下面一隻智慧齒 打斜生 大概要幾錢?

開刀價 又係海鮮價 $2500-3500都正常
最鐘意同最憎邊間公司既sales?

好多公司既sales都好nice 憎既就有既太串 但唔講咩公司啦
點解唔讀Hygienist?

貴 有報過但兩年要14萬
想問牙胶痛/胶位問題係咪睇牙醫

係 但通常解決唔到就會refer比其他專科

都有既
最鐘意同最憎邊間公司既sales?

好多公司既sales都好nice 憎既就有既太串 但唔講咩公司啦

咩字頭?
係第到箍緊牙 但生左智齒同有蛀牙
想問收唔收呢啲症洗牙補牙同mok牙嫁?

係大陸愛字頭箍牙

好手勢女牙醫,多數年紀有返咁上下,你咪重難頂,望住姑娘啦

廿幾歲架
學到依家都冇洗過牙 洗一次幾錢?

出面$280-800都有 自己問清楚先
polyu洗牙有無伏?

應該ok 擔心既洗完照鏡照清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞