做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike

傳聞萬八起薪

好過綠衫啦係咪?

綠色衫係鐵飯碗,升升下都幾好,又準時收工

講準時真係 成日都催人
請唔請part time姑娘?

唔請
右下智慧齒未生出嚟就碎曬上半部
可以點搞

去見牙醫 睇下可以點搞 通常都剝
有冇病人會同姑娘攞電話?

冇呀 有都係比診所電話
絲打 我好多問題

1. 而家洗牙 450-500 算唔算公價?
2. 牙罅疏 (門口位) 想補係要箍牙定有其他方法?
3. 有D 診所有得漂白牙齒? 你建唔建議做?

1 正常價
2 箍牙/瓷貼片
3 我貪靚所以有漂過牙 睇你自己滿唔滿意自己牙既顏色
cool牙幾錢 , 識你有冇得r discount

30000-50000都有見過 箍牙未必有discount啦
認真問,外母有牙周病,正常要點搞? 大約幾錢

去做深層洗牙 5000內走唔切 落麻醉藥洗乾淨牙袋
洗完都要靠你外母肯勤力清潔
想知箍牙嘅流程

Consult 然後印模 等模擬圖 你ok就等箍返 之後箍

傳統既就印模 然後等上釘
樓主係咪做過地勤?

DLLM 牙醫診所啲人串過馬撚
整完牙套之後係唔係唔會再蛀
我有隻牙本身係蛀到差D要杜牙根但勉強救得返
最後冇杜就上左牙套 呢排個隻牙又開始痛
極懷疑返蛀...會唔會要MOCK左個牙套再杜再上返牙套
係既話要俾多好多錢

整完牙套都會蛀架 入面係真牙嘛
杜完牙根既牙唔應該會痛
啲人多數開眼定合眼

一半一半 合眼既會係暴風女神
想問下點樣睇到個醫生幾多年畢業,上網搵有冇keyword

Dental council
想問下箍緊牙可唔可以去洗牙/補牙

要 最好半年一次洗牙 因為難清潔

仲想問下蛀牙蛀到幾嚴重先要杜牙根?
我隻門牙蛀咗少少 但唔痛係咪補牙就解決到

蛀太深去到神經線 冇痛過一般就咁補都ok
太耐無睇牙/洗牙係咪唔健康?

康㯋

no 但識人係入面做
DLLM 牙醫診所啲人串過馬撚

我地好好架
我想問洗牙果陣牙醫會唔會洗埋牙既上面 我之前去洗牙牙醫剩係會幫我洗牙既兩邊
我d牙下面牙肉好淺色 果次牙醫同我講有輕微牙周病 有無得救架
另外我依家生緊其中一隻下排智慧齒打橫生 食野成日跌左入去 又試過食到出血 係咪一定要去mok
仲有呢排食野或者講野好易咬親右邊牙肉 照鏡發現我最入隻大牙推左出黎 後面生緊智慧齒 如果係咁會唔會都要mok左隻大牙架
好多問題 唔該曬你
你做左幾耐? 會唔會打算做到老?我係絲 剛入職
想揾專科牙醫箍牙budget大約4萬夠唔夠?
揾有多年經驗定後生嘅牙醫?thank you
醫生睇完病人d手套會唔會換
有無男朋友
坊間嘅洗牙工具係咪伏?

例如呢

http://www.philips.com.hk/c-p/HX8255_02/sonicare-airfloss-
門牙中間好似蛀左 點算好 補唔補到
你果度貴唔貴
漂牙大約幾錢到
同埋會維持到幾耐 白既效果

家居我見過2200-3500
藍光又係海鮮價 因為而家唔係得診所有 好多舖都剩係做藍光漂牙
維持到幾耐要睇你飲食習慣
家居就你覺得唔夠白就繼續漂 藍光就冇得控制

家居同藍光有咩分別( 家居唔夠白就繼續漂 但藍光就冇得控制)尼句唔太明 我太蠢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞