做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
絲打我想洗牙..
有無介紹?

價錢唔貴都介紹 洗牙基本野 醫生日日做 唔會衰得去邊

有無邊幾間可以share

都有既 你留低點聯絡啦
冇食煙 少飲酒
不過d牙好黃同埋有漬可以點搞

漬:洗牙洗走
黃:漂牙變白

想問下做哂呢兩樣 一般咩價錢

洗牙幾百 漂牙3-5k
洗左牙再漂會效果好啲

你可以打去診所問左價先 ok既就洗個牙順便做埋
普遍香港人多唔多人有牙周病?
我自己過來人,3年幾來keep住半年洗牙同見醫生,
同要晚晚用牙線牙縫刷先搞得掂,而家正常刷牙終於冇血
有牙周病手尾都好長
普遍香港人多唔多人有牙周病?
我自己過來人,3年幾來keep住半年洗牙同見醫生,
同要晚晚用牙線牙縫刷先搞得掂,而家正常刷牙終於冇血
有牙周病手尾都好長

多呀 點都有啲輕微牙周病
要真係好似你咁勤力先得

記得keep住呀 恭喜晒
有牙菌斑點算
可以點搞
問過自己個牙醫話無得搞
喺門牙果度,笑都唔敢笑
智慧齒打橫生,唔理係咪都ok架?
d人好耐冇洗牙 去你果間洗都係280咁平?

我之前三年冇洗牙

去左一間睇 佢話我牙肉發炎

開藥比我食幾日 消左炎先洗得

搞左千幾蚊

雖然我覺得個價錢係接受到

始終自己三年幾冇打理

不過純粹想知你果間真係咁平?

我之前三年冇洗牙

搞左千幾蚊

始終自己三年幾冇打理

幫手答下先
我睇果間牙醫第一次睇果陣都係隔左10幾年無洗過牙
都係收我380好似係
牙醫同姑娘都無鬧我
姑娘 點解飲親凍水全部牙就會痛
有牙菌斑點算
可以點搞
問過自己個牙醫話無得搞
喺門牙果度,笑都唔敢笑

瓷貼片 遮左佢
智慧齒打橫生,唔理係咪都ok架?

要清到 唔係會發炎 如果有頂住前面就更加要清乾淨 驚打孖蛀

我之前三年冇洗牙

搞左千幾蚊

始終自己三年幾冇打理

咩情況都係280 無論好多牙石好多漬都係
姑娘 點解飲親凍水全部牙就會痛

敏感牙齒
門牙補左白色牙粉 依家時間耐左有啡色漬有冇得搞

洗牙睇下洗唔洗得走 洗唔走你又好介意 起左個補牙物料再補過 但一般唔建議

之前洗過洗唔走 但一笑得大動作俾人見到其實都幾介意
咁如果咁講係咪即係冇得救
門牙崩左少少有無得補番 睇到入面啡啡地色
另外想問下洗牙漂牙有無診所好介紹,如果家居漂牙個話大概幾耐到會見效
另外想問下洗牙漂牙有無診所好介紹,如果家居漂牙個話大概幾耐到會見效

原來用錯哂大隻板表情

家居我見過2200-3500
藍光又係海鮮價 因為而家唔係得診所有 好多舖都剩係做藍光漂牙
維持到幾耐要睇你飲食習慣
家居就你覺得唔夠白就繼續漂 藍光就冇得控制

家居同藍光有咩分別( 家居唔夠白就繼續漂 但藍光就冇得控制)尼句唔太明 我太蠢

家居係有舊膠cup住啲牙漂 入面放藥水 所以夠白可以停 唔夠就繼續漂
藍光係做完個效果點樣就點樣 唔夠白只有做多一次

明白 感謝
老母帶假牙,隻真牙腳甩左,搞副副假牙好易甩
可以點搞?

洗牙睇下洗唔洗得走 洗唔走你又好介意 起左個補牙物料再補過 但一般唔建議

咁唯有起左佢補過 但你諗清楚先

可以補返 但好易甩過

家居漂一星期到啦

洗牙其實個個醫生都差唔多
電動牙刷係咪乾淨過手動?有冇牌子/型號推薦?
水牙線會唔會傷害到牙肉?

咁唯有起左佢補過 但你諗清楚先

諗清楚先?係咪個窿會越補越大?

可能等嫁個陣影相好睇d先搞
有牙菌斑點算
可以點搞
問過自己個牙醫話無得搞
喺門牙果度,笑都唔敢笑

瓷貼片 遮左佢

瓷貼片有無邊度平平地好介紹
上網search過整要7萬幾蚊
老母帶假牙,隻真牙腳甩左,搞副副假牙好易甩
可以點搞?

痴膠水 或者整過副

一般用5-10年就要換一副
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞