做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
如果早幾日撞歪左隻門牙小小, 可唔可以去跑步同玩機動遊戲
同埋係米唔洗推返岩位

利申:睇左牙醫照左X光拎左止痛藥,話只可以觀察會唔會再歪,想推返岩位要COOL牙,真的嗎?

冇流過血可以照常做你想做既活動 你接受到就可以唔推

觀察下先 睇下隻牙有冇啲咩 想佢走返岩位就要箍牙

如果佢幫我洗牙個陣牙肉發炎流過血 算唔算流過血

大量流血呢?

咁又冇 係個陣洗完牙浪左幾次口都有血

我唔識樓主乜都唔知
但呢行唔可以招攬生意
所以我唔comment任何野

唔可以賣廣告囉 所以都係靠口碑 啲街坊都係見平過黎洗完牙 將我地卡片whatsapp周圍send 所以生意都唔錯

點解牙醫唔可以賣廣告同招攬生意

法例規定 好似係

醫生全部都係
利申 讀過下 law

生飛滋除咗碘液,有咩藥解決 ?
以前去過 QE 覆診 開啲類固醇藥塗完有啲辛苦

如果佢幫我洗牙個陣牙肉發炎流過血 算唔算流過血

大量流血呢?

咁又冇 係個陣洗完牙浪左幾次口都有血

可以照常做想做既活動

點解牙醫唔可以賣廣告同招攬生意

法例規定 好似係

醫生全部都係
利申 讀過下 law

生飛滋除咗碘液,有咩藥解決 ?
以前去過 QE 覆診 開啲類固醇藥塗完有啲辛苦

用暖鹽水漱口 暖啲咸啲
門牙崩左少少 搵牙醫補要幾錢到
門牙崩左少少 搵牙醫補要幾錢到

你接唔接受到個樣? 補返都好快會崩過 可能幾個月貨仔
絲打可唔可以要求你幫我洗牙
唔要醫生
12月洗完牙 間中都有流牙血
洗唔洗洗多次?
係咪一定要洗咗牙先漂得牙㗎?
同埋幾錢倒?
cool緊牙
啲牙好黃 點算?
覆診嘅客人第一句會講乜嘢 ,淨係講 「唔該」 遞張覆診卡 ,會唔會好冇禮貌
絲打可唔可以要求你幫我洗牙
唔要醫生

我冇牌唔可以咁做 但私底下閂埋門有幫過醫生洗
12月洗完牙 間中都有流牙血
洗唔洗洗多次?

刷好啲啦 唔使洗咁密 半年洗一次啦
係咪一定要洗咗牙先漂得牙㗎?
同埋幾錢倒?

唔係架 不過洗完漂會效果好啲 驚有牙石 有牙石既位漂唔到
cool緊牙
啲牙好黃 點算?

箍完牙漂牙
覆診嘅客人第一句會講乜嘢 ,淨係講 「唔該」 遞張覆診卡 ,會唔會好冇禮貌

我地冇覆診卡架 通常我會認得佢地 會話:陳小姐坐坐先
我上年洗完牙 依家好黃想漂
係唔係洗多次牙先好d?

個步驟一日過 定分開幾日做好?
做藍光大約幾錢?
水牙線好無?智慧齒前面隻凹齒蛀左,有點怕。
我上年洗完牙 依家好黃想漂
係唔係洗多次牙先好d?

個步驟一日過 定分開幾日做好?
做藍光大約幾錢?

洗完隔五至七日啦

藍光診所價5k 周圍都差不多價
兩隻門牙之間有1mm 既牙逢。有冇方法解決?同要搞幾錢?難唔難搞?

做瓷貼片 磨走少少面 印模 下一次貼上去 可以遮返條罅
5k左右一塊
水牙線好無?智慧齒前面隻凹齒蛀左,有點怕。

你肯手動用牙線就唔使用水牙線

快啲去補啦
cool緊牙
啲牙好黃 點算?

箍完牙漂牙

漂牙係咪多數做一次就夠?
cool緊牙
啲牙好黃 點算?

箍完牙漂牙

漂牙係咪多數做一次就夠?

除非真係超級黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞