做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
做part time牙科姑娘係咪真係有$80/1hr

專科可能有既 有睇過一間開到$60-65 但唔記得邊間
留名
識一啲人隻牙好白
特別係啲邊位
但果種白唔係平時好靚果種白
唔知你明唔明邊隻
但我google又google唔到
我問過佢地 佢地話睇牙醫果陣醫生冇話有問題
所以應該冇事
其實係咩嚟
刷親牙都有少少血
係咪蛀牙 應該點做
試過牙痛 但痛幾日又冇事
之後去洗牙 醫生都冇講咩
其實有冇事
仲有我以前cool過牙
但cool完後醫生好似冇幫我完全洗乾淨啲牙膠
去另一間洗 又有牙膠剩
牙科姑娘 你覺得 唔用牙線嘅人 用水牙線會唔會好D? 懶得用牙線
識一啲人隻牙好白
特別係啲邊位
唔知你明唔明邊隻
所以應該冇事
其實係咩嚟

咁即係邊隻
刷親牙都有少少血
係咪蛀牙 應該點做

牙肉發炎 用牙線 半年洗一次牙
其實有冇事
仲有我以前cool過牙
去另一間洗 又有牙膠剩

啲膠水係幾難清得乾淨 要乾淨要用low speed慢慢磨走
牙科姑娘 你覺得 唔用牙線嘅人 用水牙線會唔會好D? 懶得用牙線

唔想用牙線可以買水牙線機用

我用牙線棒覺得好方便

我用牙線棒覺得好方便

我上次去洗牙 牙醫叫我用牙線 頭幾日好有心整 整多幾日 就想放棄 好難整
牙醫話牙線用咗嘅位唔好再用 用牙線棒嘅話 一排牙咪用成幾十枝?

我用牙線棒覺得好方便

我上次去洗牙 牙醫叫我用牙線 頭幾日好有心整 整多幾日 就想放棄 好難整
牙醫話牙線用咗嘅位唔好再用 用牙線棒嘅話 一排牙咪用成幾十枝?

我一支用成棚牙
其實有冇事
仲有我以前cool過牙
去另一間洗 又有牙膠剩

咁洗牙前係唔係要問牙醫可唔可以洗埋啲膠
識一啲人隻牙好白
特別係啲邊位
唔知你明唔明邊隻
所以應該冇事
其實係咩嚟

咁即係邊隻

搵唔到相算啦
其實有冇事
仲有我以前cool過牙
去另一間洗 又有牙膠剩

可以架 通常都會幫你盡量清
又話比contact
咩Cup

我用牙線棒覺得好方便

我一支用成棚牙

牙醫話D污糟野癡咗牙線度 再用都係污糟
所以我先用牙線 點知用極都唔掂 好耐 又唔慣
固定器要帶幾耐
有人話飲茶 奶茶 咖啡 易令牙多蹟

咁想問如果可樂或檸檬茶會唔會都易?

如果比你排會點排?
其實有冇事
仲有我以前cool過牙
去另一間洗 又有牙膠剩

可以架 通常都會幫你盡量清

唔該晒
又話比contact

今日全日都好忙 原本以為會得閒少少 我盡量聽日早少少起身出去拜年前搞埋

我一支用成棚牙

牙醫話D污糟野癡咗牙線度 再用都係污糟
所以我先用牙線 點知用極都唔掂 好耐 又唔慣

我會抹 用牙線係一條一路用一路tun既
習慣左就好快手
固定器要帶幾耐

唔想走位就成世啦 但戴左幾年就可以剩係夜晚訓個陣戴
最好牙後面整個fix既固定器
我想箍透明,有介紹嗎?係咪可以同你做朋友🙈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞