做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
正常人幾歲要換曬全部牙?
未換曬會點

好大個窿

頂唔頂到咁耐

好難講

sosad, 笑而不語
其實洗完牙好快黃可以點,醫生次次洗都問係唔係飲開茶

因為洗牙唔會白

咁又冇 係個陣洗完牙浪左幾次口都有血

可以照常做想做既活動

感謝 個心定左好多

如果洗完牙一星期牙肉仲係腫, 洗唔洗再睇醫生拎消炎藥食?定唔洗理佢,好驚影響到撞傷左個隻牙
已經晚晚有用牙線, 會唔會係我清得唔好

去見多次醫生睇佢意見 通常都會開多一份藥比你睇下食左好唔好啲
正常人幾歲要換曬全部牙?
未換曬會點

唔計智慧齒就14、15歲前
智慧齒出既高鋒期係17-25歲

未換曬去照左全口xray 睇下隻牙係收左係入面定根本連個隻牙都冇
有隻爆牙 應唔應該拔左佢
想箍牙有冇好介紹
樓主幾歲?
樓主pls tg我

id:jimmyshum
有隻爆牙 應唔應該拔左佢

箍靚佢啦 剝一隻少一隻呀

洗牙洗得走 入左琺瑯質先洗唔走 佢hea洗你都可以離開牙床前照鏡照清楚 覺得有位未清得晒可以同牙醫講 你有比錢架
公司80蚊一年兩次應該係你比80蚊兩次 公司幫你比埋剩低既錢 所以應該ok既

入左琺瑯就會唔再洗得走?搞到我驚驚地

入左琺瑯質可以試下漂 或者磨走琺瑯質洗走 但唔建議 因為會酸軟

所以入左法郎 原因係我太耐無洗? 係咪得返漂白牙?另外。洗牙 時係咪可以叫佢噴沙會白點?定香無
想箍牙有冇好介紹

有冇心儀醫生/地區?
樓主幾歲?

90後既廢青
漂牙會唔會令D牙無咁好?

漂一次姐 唔係長期就冇野

入左琺瑯就會唔再洗得走?搞到我驚驚地

入左琺瑯質可以試下漂 或者磨走琺瑯質洗走 但唔建議 因為會酸軟

所以入左法郎 原因係我太耐無洗? 係咪得返漂白牙?另外。洗牙 時係咪可以叫佢噴沙會白點?定香無

太耐就會入左去琺瑯質 漂牙之外 可以磨走琺瑯質洗走 但唔建議

噴沙會更易上漬 最好唔好噴

太耐就會入左去琺瑯質 漂牙之外 可以磨走琺瑯質洗走 但唔建議

咁一於想漂下牙。3000-5000 3000應該你指自己返家查野查一個月果隻? 5000是否有藍光你果到收得平 我想整。我樓下8500藍光
絲打幾多歲啊

咁一於想漂下牙。3000-5000 3000應該你指自己返家查野查一個月果隻? 5000是否有藍光你果到收得平 我想整。我樓下8500藍光

3000家居 2星期左右 唔使一個月

8500藍光好過去搶 你打多幾間舖問下先 尤其紅磡個啲 佢地搶生意好勁 可能平過5000都未定
絲打幾多歲啊

90後廢青
樓主可唔可以add 我 Tg
@sk32361
絲打幾多歲啊

90後廢青

邊度做,搵你洗牙
絲打幾多歲啊

90後廢青

邊度做,搵你洗牙

九龍區

3000家居 2星期左右 唔使一個月

8500藍光好過去搶 你打多幾間舖問下先 尤其紅磡個啲 佢地搶生意好勁 可能平過5000都未定

你覺得家居定藍光好? 自己搞怕搞到唔平均

建議你搵間醫生同姑娘都後生既 通常唔會西得去邊 老個啲做晒老屎忽

可唔可以pm我介紹兩間或者你直接係到講名都得
最好近九龍區 唔一定要絲打你做緊個間

有得pm啦?

唔記得佢仲未開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞