做緊牙科姑娘 你問我盡答

1001 回覆
22 Like 1 Dislike

用過半年電動放棄左

刷到正確位置用手動電動都一樣

咁係未排牙分六個部分刷?要唔要每刷一個部分後,再擠新既牙膏刷另一個部分

擠多啲牙膏一次過 每兩隻牙咁刷 刷毛打斜拮住牙肉邊邊細細力刷
門牙入面要打直牙刷都係要刷到牙肉邊邊
電動牙刷刷牙真係咁乾淨

我用手動都好乾淨架
箍牙到底點用牙線,有無教學

傳統箍?

Super floss 至於用邊段就問牙醫啦
有冇試過一路幫條仔睇牙佢一路揸妳對波?

傳統箍?

到底點樣攝條牙線落去
做個朋友可以嗎?

telegram://louisim
有冇遇過大肚婆睇牙?有冇咩特別野要留意?
牙有d黃

如果各種方法令佢變白,最盡可以變到幾白?

我可以點形容有幾白

有漂牙一般要幾錢

3k-5k

其實要漂幾耐

到底點樣攝條牙線落去

係牙罅到攝 你帶去叫牙醫做一次比你睇啦 但一盒都唔平
有冇遇過大肚婆睇牙?有冇咩特別野要留意?

4-6個月先可以做洗牙補牙
其餘要落麻醉藥既都唔做
大肚婆就算刷得幾好 牙肉都會腫 荷爾蒙問題

同埋平躺唔會唔舒服先會幫佢洗/補
收過你聖誕卡

16年冇派啦 今年睇下有冇時間 有既都會派
有無同自己講過好彩 自己係女人

有漂牙一般要幾錢

3k-5k

其實要漂幾耐

家居就漂到你滿意為止 一般個幾星期都會滿意
我呢幾日d牙肉突然腫左 又勁痛 第一日咬唔到飯 食左幾日龍角散 唔知係咪有幫助 所以之後開始唔太痛
但塊面仲係腫 可唔可以去你度check下呀?
窮學生唔想俾人呃

利申 住九龍區
我呢幾日d牙肉突然腫左 又勁痛 第一日咬唔到飯 食左幾日龍角散 唔知係咪有幫助 所以之後開始唔太痛
但塊面仲係腫 可唔可以去你度check下呀?
窮學生唔想俾人呃

利申 住九龍區

邊個位置痛?

我地要新年之後先有位 攝爆晒 不過有人取消可以比個位你既
同醫生玩得開唔開心?
我有隻大牙笠左落去 成隻牙越黎越笠落牙肉到 依家已經比其他大牙矮左成截 係咩問題?要點搞?

蛀左? 搵牙醫睇下係咪蛀先

又唔覺係 無痛無盛 淨係越黎越陷落去
同醫生玩得開唔開心?

醫生私底下係kai架 笑點低到
今日先笑完孽瘤抬腳唔知抽筋未
補完牙 咬野痛~咩原因 已經過左年幾

補之前蛀得深唔深?

咁我冇問,補左兩次,以為第一次補唔好,再補都係咁
依家好似個邊排牙咬野都痛,大概係關咩事🙈
D人cool完牙之後係咪真係靚左
同你做friend得唔得?

𢱑discount

都可以既

想整牙 點同你做frd
好耐以前杜完牙根無做牙套但係入面到依加仲痛
個個位外面既牙肉仲生左粒野
返過去佢幫我整爆左佢又生番
係咪杜得唔乾淨
同醫生玩得開唔開心?

醫生私底下係kai架 笑點低到
今日先笑完孽瘤抬腳唔知抽筋未

幾風趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞