美劇集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
唔知係咪做stark
其實睇完第1集我都有d諗起harry potter
因為開頭有啲setting似似地
如果有認真d既witch劇就好喇 成日都係campy野
不過sabrina真係麻麻啦 cw writer係咁上下
netflix原本應該仲expect套野可以好hit 攝下stranger things個位
但喺hill house後播仲反而自爆左
睇到想喊,Sabrina個producer本身寫緊Sabrina漫畫,走去拍Netflix版之後停撚咗本書成年幾兩年,本身仲好期待Netflix版,結果呢
Gyspy
其他垃圾劇都有S2但呢套就要cut
雖然呢套都係垃圾
利申睇哂 sophie cookson好正
最慘係writing room開左工一星期度S2 storyline, 最後都要摺埋
可能因為naomi watts收得太貴
雖然劇情廢 浪費哂班cast
不過如果有S2我都會繼續睇 話哂都睇哂S1

same
naomi watts好似有份做監制加創作, 可能係唔收得啦 .. 佢地上床o個集真係拍足一集, 很多人嫌節奏慢 , 但其實係拍得好details... 好想知囡囡知道diane身份後會點 ....依家爛左尾 套野唔係好好, 但好多差過佢都有得renew LOL

咪係 終於有d野發生睇下咩發展
仲有sing street條女果條線又係消失左
哂我地10粒鐘仲竟然斬撚埋套野
最怕睇劇冇咗尾
睇N記劇都係一個投資
結婚相
9-1-1追到最新果集.之前都提過.1半做case,1半soap opera
我覺得最大問題係女主角(911接線員)50路食2X歲消防員
哈哈,等你地仲話bodyguard個男主角驅風
you ain't seen nothing yet
S2有進步,1開波整場大地震,兩集都係救人,soap opera果邊都好睇左
重點係換左女主角,順眼左好多(jennifer love hewitt)
BTW,黑豹老母睇落完全唔似60歲
First look at Henry Cavill as Geralt de Rivia in The Witcher

睇左3集頂唔順停左
第1集其實覺得幾好睇 但越睇越冇心機
男女主角太癡纏但睇落兩條友冇火花 好假
學校條線幾趕客 完全唔想理
寧願睇多啲魔法世界果邊,但拍到出黎又好似有d兒童向咁
同埋邊個決定整visual effect 炒撚左佢
成日blur哂d背景 睇到都覺得煩
我發覺依家好多美劇都係9唔搭8
姐係你見到個劇名,題材&簡介會expect到劇情大約走向
但睇又發現唔係果回事,好似之前有套impulse
諗住睇下佢講異能,點知套劇大部入份時間都係講
主角點克服性侵經歷....

仲有呢期D女巫劇都係twilight走向,其實係咪限死左呢
見人拎sabrina同哈利波特比 咪玩啦
其實睇完第1集我都有d諗起harry potter
因為開頭有啲setting似似地
如果有認真d既witch劇就好喇 成日都係campy野
不過sabrina真係麻麻啦 cw writer係咁上下
netflix原本應該仲expect套野可以好hit 攝下stranger things個位
但喺hill house後播仲反而自爆左
睇到想喊,Sabrina個producer本身寫緊Sabrina漫畫,走去拍Netflix版之後停撚咗本書成年幾兩年,本身仲好期待Netflix版,結果呢

戰犯會唔會係riverdale writer多過原作作者?
冇希望架喇
Gyspy
其他垃圾劇都有S2但呢套就要cut
雖然呢套都係垃圾
利申睇哂 sophie cookson好正
最慘係writing room開左工一星期度S2 storyline, 最後都要摺埋
可能因為naomi watts收得太貴
雖然劇情廢 浪費哂班cast
不過如果有S2我都會繼續睇 話哂都睇哂S1

same
naomi watts好似有份做監制加創作, 可能係唔收得啦 .. 佢地上床o個集真係拍足一集, 很多人嫌節奏慢 , 但其實係拍得好details... 好想知囡囡知道diane身份後會點 ....依家爛左尾 套野唔係好好, 但好多差過佢都有得renew LOL

咪係 終於有d野發生睇下咩發展
仲有sing street條女果條線又係消失左
哂我地10粒鐘仲竟然斬撚埋套野
最怕睇劇冇咗尾
睇N記劇都係一個投資

其他台就算HBO如果套劇係爛係冇人睇都會監生cancel
但好似起碼一視同仁啲,垃圾就收皮
相反netflix平時垃圾都renew但就唔renew呢套先嬲嬲地 明明在坐各位都係垃圾
變哂meme
Roberto Aguirre-Sacasa 有撈埋Riverdale
今日
終於有得睇homecoming

原來係同一個人
Homecoming 令我有衝動想sub 一 sub 返prime
冇追luther 但如果淨係講佢個角色都幾正
見個個話套劇最好睇係佢 一冇左佢套劇即刻收左皮
話自從killing eve紅左就有人有興趣開痴線婆殺手劇
Luther star Ruth Wilson close to signing up to a spin-off series as evil research scientist Alice Morgan
https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/7604066/luther-ruth-wilson-spin-off-series-talks/

兩條痴線婆crossover唔該

今日
終於有得睇homecoming

Homecoming 令我有衝動想sub 一 sub 返prime

超多好評 一次過放哂全季仲要半粒鐘一集
諗緊好冇睇哂homecoming先開hoc final
In Its First Week Of Release Daredevil Season 3 Lost Over 50% Of Viewers Compared to Season 2
https://wegotthiscovered.com/tv/daredevil-season-3-lost-50-viewers-first-week/

食花生 netflix夠唔夠膽cancel埋呢套
2/11喇

house of cards season 6等候區
冇咗frank預咗會冇咁好睇 但都想睇埋佢
2/11喇

house of cards season 6等候區
冇咗frank預咗會冇咁好睇 但都想睇埋佢

點都會睇埋今季final點埋尾 之前睇足咁多季
唔會話冇kevin spacey就唔睇final
雖然話之前賣點一路係frank,但上季有佢咪一樣咁垃圾
但呢個season好睇過season好多
等中字先
啱啱先睇緊haunting house
Ewan McGregor to play Black Mask in ’Birds of Prey‘

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞