美劇集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
好懷念以前睇hoc睇到瞌眼瞓既日子
睇左兩集
Homecoming = sam esmail拍black mirror
sam esmail係咪mr.robot個導演
咁我想追
集集都係佢拍
覺得佢拍homecoming仲拍得靚過mr robot
係咪一次出哂
我睇左一集 幾好嘅
第一集又拍到好復古
S1出哂
係好有懷舊驚慄片味 好似話致敬希治閣
EP3最尾個reveal睇到wow左 拍得好靚成個feel好正
雖然成件事可能未必有好爆既twist 或者會有人覺得估到劇情
但個氣氛拍出黎真係幾正幾不安

睇到ep4一半 想一次過睇哂套野
雖然每集半粒鐘但會睇得勁留心 驚miss左d細節線索

outlander s4 出左
我記得岩岩睇完S1果陣已經話拍緊
呢啲唔係一般人諗到既劇情係需要多少少時間先拍到出黎
睇落又係主角背負沉重過去+去鄉村查案
輕鬆,搞笑,有時間可以睇下

True Detective Season 3 (2019) Official Trailer ft. Mahershala Ali | HBO
https://www.youtube.com/watch?v=btoZfxs0pE0&feature=youtu.be
幾似S1 希望唔好跟得太似
睇落又係主角背負沉重過去+去鄉村查案

同埋後生果陣破唔到案
N年後去到變左呀伯單案先有頭緒,但自己已經老到有老人痴呆
唯有對抗住自己頭腦唔清醒又一路繼續查
呢d熱血發展
今朝一開twitter見個個發哂癲話有san junipero sequel
再睇真啲發現

可能只係同個tech有關
再睇真啲發現

可能只係同個tech有關

不過佢之前好似真係有提過呢兩集可能會搞sequel
但san junipero就係去返果個世界 應該講其他人
可能S6先玩

想像下S5玩interactive果集真係正宗san junipero續集
原本好地地 但比自己玩到happy end都變返bad end

結果 成日想san junipero丫拿 續集丫拿
比charlie brooker大巴大巴車落黎
First photos of Eliza Scanlen, Saoirse Ronan, Emma Watson and Florence Pugh filming Greta Gerwig's #LittleWomen

屈機cast呢套戲
4姊妹 3個實力派+1個炒麗
Amma Saoirse

第一次睇hoc睇到完全跟唔到 唔知發生緊咩事
上季爛到仆街但勉強知講緊咩
今季係一路放空哂個腦咁睇
我已經睇到ep3
Narcos: Mexico | Meet Agent Kiki Camarena [HD] | Netflix
https://www.youtube.com/watch?v=QJzsuxz8v3s
變咗season 1
有無人睇緊/晒 hoc 講下開唔開得過
睇完第4集
同你差唔多感覺
同埋好多好刻意sell女權既對白
唔係唔比sell但真係sell得好低裝下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞