美劇集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
有冇netflix, 廿分鐘一集同埋非sitcom既劇好睇
the end of the fucking world
thx 好快睇哂

其實其他台(hbo amazon starz etc.)都仲有高質half hour drama
不過netflix冇得睇
如果剩係靠netflix會睇少好多高質野

今年得barry同the haunting of hill house係完全新劇又ok
續集入面得Daredevil S3同Jessica Jones S2係好過前個Season
Titans就仲要觀察下,諗住開the man in the high castle

點止呀熊仔
我仲追緊2017 d seasons
今年新劇只係睇咗幾套

最好睇:
Killing Eve
GLOW
Scared Games
American Vandal
Anne with an E

睇緊:
Maniac
GFE s2 (我覺得幾好睇 )

最想開:
Homecoming
Barry
Succession
Sharp
Insecure
barry已KO
今年得barry同the haunting of hill house係完全新劇又ok
續集入面得Daredevil S3同Jessica Jones S2係好過前個Season
Titans就仲要觀察下,諗住開the man in the high castle

點止呀熊仔
今年新劇只係睇咗幾套

最好睇:
Killing Eve
GLOW

睇緊:
Maniac

最想開:
Homecoming
Barry
Succession
Sharp
Insecure

Scared Games見印度野冇開黎睇 遲D冇野睇開黎望下
GFE S2 AV黎嘅
barry已KO

又話睇完narcos先睇 唔係咁快睇哂narcos下話
一係冇野睇
一係同一日播3套劇
結果今年睇左好少劇
鍾意個拍攝手法 雖然 erica & anna 真係似睇緊av 含撚果part 睇到o 咗
星期五晚星期六冇出街所以一下煲左6集
Bonnie個角色睇落係咁多個入面比較完美,但原來都係有故事的人,絲打睇左書所以知咁多?
想知Meryl Streep係咪變態老母所以搞到perry有暴力傾向
下套開咩好
no,睇完pilot停左,睇其他先
每集1J

趁年尾冇乜野睇快啲補返幾套必睇劇

點止呀熊仔
今年新劇只係睇咗幾套

最好睇:
Killing Eve
GLOW

睇緊:
Maniac

最想開:
Homecoming
Barry
Succession
Sharp
Insecure

Scared Games見印度野冇開黎睇 遲D冇野睇開黎望下
GFE S2 AV黎嘅
鍾意個拍攝手法 雖然 erica & anna 真係似睇緊av 含撚果part 睇到o 咗

成日講唔夠兩句就扑野
佢個拍攝手法好多時得背景聲好靜,加埋d location拍出黎個feel好冷漠我都幾鐘意
S2睇睇下頂唔唔順 S1真心好睇
終於返黎美劇po 自從完左The Americans都冇再返黎同你地吹水

琴晚終於開左BLL睇,睇到第二集,節奏幾快,好想快啲知之後發生啲咩事

睇BLL唔洗驚爛尾 神級finale
C字頭絲打
今日返工食飯果陣睇晒
最後都估到邊個會死,但完全估唔到係bonnie推perry落街,有啲唔係好明
Jane,Celeste,Perry,Madeline對望同打Perry配合海浪果幕好正

睇得咁快
season 2會講多啲bonnie 好似佢本身background都有d關事
對望 / 冇對白+海浪 睇到起哂雞皮
成集都好鬼緊張 一開場已經比perry打到趴哂街
星期五晚星期六冇出街所以一下煲左6集
Bonnie個角色睇落係咁多個入面比較完美,但原來都係有故事的人,絲打睇左書所以知咁多?
想知Meryl Streep係咪變態老母所以搞到perry有暴力傾向

咁爽
冇睇過書 都係見睇過書果班人講,同埋之前睇新聞話會focus多啲bonnie
期待S2 Meryl Streep同佢地大戰 一定係好縱個仔先會搞成咁
killing eve?
barry已KO

又話睇完narcos先睇 唔係咁快睇哂narcos下話
no,睇完pilot停左,睇其他先

睇左3集我都暫停左睇其他劇先
唔係唔好睇 但暫時覺得個新villain唔及之前cali班人咁吸引
my brilliant friend好睇
好彩今日有ep2 ep1個尾吊癮到
elena好cute 喊戲果場世界級演技
Mr inbetween 好似無乜人講 個主角既character夠帶足六集 幾hardcore 短短地好快睇晒
my brilliant friend好睇
好彩今日有ep2 ep1個尾吊癮到
elena好cute 喊戲果場世界級演技

係幾正,好有新鮮感,睇完即刻google套劇d料
仲要之前冇演戲經驗
睇完只係好奇d衫鈕點解係後面
前面扣鈕會唔會方便d呢
呢套都會入 watchlist
今年Top one killing eve for sure
繼續mini-series
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞