美劇集中討論區 (24)

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
[回顧mode]
暫時黎講大家2018 top 10劇係咩 分新劇舊劇or mix埋
原來當新劇出 唔係S4
唔怪得等左勁耐都冇S4
係喎唔講唔覺 寫season 1
學reddit班人話齋
HOC應該學narcos咁玩, 轉petrov做主角
拍幾季再轉下個chapter講其他國家既house of cards
上季唔係話pena去墨西哥咩
咁就冇左條線
唔係幾記得
印象中好似冇講佢confirm去? 仲係考慮緊咁
但埋條伏線比佢,今季又飛返去pablo前都怪怪地

如果一路跟返S3時期講落去應該會講到越黎越近期既narcos
墨西哥毒犯依家仲係咁活躍 之前拍拍下又死人
我覺得佢地未必夠膽拍到咁update題材 所以又跳返去開頭
2018 新出only
1.succession
2.the haunting of hill house
3.kidding
4.bodyguard
5.the romanoffs
6.maniac
7.here and now
8.sharp objects
9.killing eve
10.Good Girls
終於返黎美劇po 自從完左The Americans都冇再返黎同你地吹水

琴晚終於開左BLL睇,睇到第二集,節奏幾快,好想快啲知之後發生啲咩事
恭喜killing eve個肉地女
有無人有睇Manifest?
個故仔好吸引
Titans幾好睇
[回顧mode]
暫時黎講大家2018 top 10劇係咩 分新劇舊劇or mix埋
2018 新出only
3.kidding
4.bodyguard
6.maniac

miblue巴 得你答
here and now好睇? 見佢比人cancel開都冇開過
新劇諗落好多都冇睇/睇睇下停左
succession
killing eve
barry
sharp objects
homecoming
maniac
hill house
patrick melrose
end of the fucking world 其實2017睇
my brilliant friend (候補 review好撚高分 暫時全年新劇最高分係呢套)

仲有等睇埋聽日escape at dannemora

睇BLL唔洗驚爛尾 神級finale
屌你肉地女
可能新劇今年比較難有10套top,
舊劇...講黎講去都係果d
here and now=中產shameless,我都無留意cancel左
有其他野睇可以唔開
我睇埋narcos先開barry,呢套好多人話正
Mr.inbetween 正野
鍾意dark comedy可以試下
主角好似Mike(BCS)
得6集,30 mins per EP
唔係好夠喉
C字頭絲打
今日返工食飯果陣睇晒
最後都估到邊個會死,但完全估唔到係bonnie推perry落街,有啲唔係好明
Jane,Celeste,Perry,Madeline對望同打Perry配合海浪果幕好正
今年得barry同the haunting of hill house係完全新劇又ok
續集入面得Daredevil S3同Jessica Jones S2係好過前個Season
Titans就仲要觀察下,諗住開the man in the high castle
有無英式法庭劇好睇?
睇左SILK
[回顧mode]
2018 新出only
3.kidding
4.bodyguard
6.maniac

miblue巴 得你答
here and now好睇? 見佢比人cancel開都冇開過
新劇諗落好多都冇睇/睇睇下停左
succession
killing eve
barry
sharp objects
homecoming
maniac
hill house
patrick melrose
end of the fucking world 其實2017睇
my brilliant friend (候補 review好撚高分 暫時全年新劇最高分係呢套)

仲有等睇埋聽日escape at dannemora
可能新劇今年比較難有10套top,
舊劇...講黎講去都係果d
here and now=中產shameless,我都無留意cancel左
有其他野睇可以唔開
我睇埋narcos先開barry,呢套好多人話正

我覺得今年少啲真係自己100%鐘意既劇 得succession killing eve最有驚喜
narcos睇到ep3
bookmarked
今年都唔知睇左d咩
My brilliant friend好似睇得過咁樣

my brilliant friend原著小說好似世界級
套劇有review話係show of the year
終於返黎美劇po 自從完左The Americans都冇再返黎同你地吹水

琴晚終於開左BLL睇,睇到第二集,節奏幾快,好想快啲知之後發生啲咩事

睇BLL唔洗驚爛尾 神級finale
C字頭絲打
今日返工食飯果陣睇晒
最後都估到邊個會死,但完全估唔到係bonnie推perry落街,有啲唔係好明
Jane,Celeste,Perry,Madeline對望同打Perry配合海浪果幕好正

睇得咁快
season 2會講多啲bonnie 好似佢本身background都有d關事
對望 / 冇對白+海浪 睇到起哂雞皮
成集都好鬼緊張 一開場已經比perry打到趴哂街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞