[准風月談] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (20)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
Shirt唔應該貼身
呢個問題已經講左好多好多次
巴打們點睇鈕門撞色,好似第一件咁
cotton chino 屁股位起左鏡有冇得救
我係話貼服 唔係緊身
如果你要佢無虛位、貼住個身,那就只能做窄。恤衫係唔應該咁窄,要有足夠既room俾人活動。唔會走位一係就件衫夠長攝得夠入,一係就用左野固定,將件shirt夾住底褲。

https://www.permanentstyle.com/2013/07/how-a-shirt-should-fit.html

睇下篇文啦,講得幾好的
THANKS
請問皮鞋如果前面闊度剛好但後面有丁點甩踭問題應該點算好 加薄鞋墊就好緊
用tongue pad
要上amazon果d買?香港d補鞋鋪有無
amazon嗰啲最平 t記都有 但唔知單買幾錢
已上Amazon 買 thanks
岩岩入左手對color 8 tassel loafer 想問問有冇咩補品或者點打理?
就咁著,著完用刷清下塵ok la
著一年先再問點保養
買berwick去hoax得唔得? 定係上網買好d
LH?
好似兩間定價接近一樣,問下會同埋睇下邊間有unique款
之前經過美麗華hoax好少款,LH應該會多好多款
早排見LH有promotion送shoe tree唔知重有冇
想問咁多位訂恤衫西褲去開邊間? 荷李活商業中心D鋪掂唔掂
發覺返得工耐見到同事或者上司件恤衫個腰位唔會"啡"哂出黎,自己個件就"啡"出黎覺得好柒
唔掂
清推介邊間🙇🏻‍♂️
荷里活
你筆直幾錢件?
而家得番Belgian loafer有野送 前幾日上左去睇
想問問大家平時會唔會著冷衫?如果想買件cashmere既冷衫有冇好介紹?希望4000內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞