[准風月談] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (20)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
平野無好 , 好野無平
唔係絕對但中左九成
皮鞋成本就係哂度 , 平極有譜 , 除非removal / 執笠之類清貨

你要搵到平既好野就先要自己做好哂功課, 知咩叫好野
唔知咩野好咩野壞 , 見到好野抵買你都唔知, 一味搵平平平

有都唔會流到落你手, 大把人掃左啦。
個對whiskey tanker入唔入得過
但係個問題係貴野都唔一定好呢
好彩呢度有啲大戶得閒就share啲靚嘢出嚟等我地可以學野😍
14000都入得過?
岩size 又唔介意錢既可以狗沖
因為基本上你唔同炒家買,一世都唔會買到
最多買完之後同番原本個間鋪報串black list 佢 哩d size 好可能每個size 得一對一定查到邊個賣出黎
你要做到vip都要駛唔小錢,除非好鍾意alden會買好多,唔係的話食炒最平
ig d 鬼佬 日本仔乜都買,colour 8 都十幾對
14000 買到哩到tanker 真係算抵
如果係普通ptb lwb chukka 就不了
想請問個 lapel 同衫身個pattern 係咪又調轉左?定係我眼花

[img]https://na.cx/i/npyarSY.png[/img

補番張圖
有冇人有用開皮pen sleeve 推介 近排開始入筆坑
你地咁講完 勁想入
想問下見到人地d西褲會好似摺一下咁樣,係咪所以西褲都做到 定係有特定款式
萬四不了
邊間出品?
1000-2000呢個價位有無d咩皮鞋好推介 隻腳比較大 好似無咩選擇咁
都係嗰間
同玩猜迷差不多,看落今次似是旦一樣upsize down咗
我會話保養品一係唔買
一買就買Saphir MDO 級既野
岩岩買完
用得好開心

如果買平既野, 出黎效果又唔岩心水,
到時又會心思思: 呀唔知如果用頂級野效果會唔會好D
咁倒不如真係俾多少少 (其實真係少少) 買MDO , 唔洗再心煩
呢個道理係咪都適用於買衫褲鞋襪,乃至其他嘢?
咁我又唔係咁睇
純粹拎Saphir 蜜蜂仔同 Saphir MDO 黑金蠟黎比
"我自己"用完效果已經有明顯差距...

衫褲就可能唔同brand 有岩唔岩自己身 , 鞋會有last 同自己近唔近, 最貴唔一定最岩自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞