[准風月談] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (20)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
Alden
我覺得Viberg靚啲
睇你想唔想要CORDOVAN
VIBERG 的確好睇D同埋著牛會好襯D
香港係咪得B店先有得睇Viberg鞋?

另問 viberg 呢對係馬皮?
有無人著開chelsea boots
有對suede既點保養?
另外都有對皮既 點保養?

有無人著皮褸? 著開咩style
Bruno Magli 既皮鞋高唔高質?
似cxl, 係得b 記la
Cxl皮 好似唔值咁貴啵
自膠一問 係咪即是馬皮
牛皮
b 記viberg 有折5千中ja wo
你上面對cordovan boot 6k 幾la
不過viberg 係貴哩樣真
我幾對牛皮啦
6千中 alden都起碼執到對馬皮玩下
我唔知你係想買馬臀皮定就咁馬皮都OK
VIBERG 有D HORSEHIDE BOOT都似你張相
https://www.google.com.hk/search?q=viberg+horsehide&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHw7ri_sbeAhVFxbwKHZbTCdgQ_AUIDigB&biw=1067&bih=505#imgrc=_
如果係馬臀既你專心買ALDEN 都得VIBERG 馬臀過萬
之前都諗住入Alden boot操著
但見到viberg個款幾好睇 所以人生交叉點
唔洗擔心好快你會心思思買晒2對
cordovan 未玩過可以睇多幾個MAKE UP
https://www.brickmortarseattle.com/style-1/

Alden呢款駛唔駛成皮?
我好多對啦

Wolverine 1000
Loake 1880 boot
C&j chelsea boot
C&j tetbury
Merrmin

呢直想入對馬皮玩下
對對牛皮都悶
alden colour 8 shell boot 價位大約6-7K JA MA
好 天日就買!
有冇試過B&L果對,兩對比邊對舒服啲
B&L完全Unlined梗係舒服點,價錢差千幾呢
Thanks,搵日得閒出去試晒兩對先
勸你直接買LH嗰對 試過bnl會返唔到轉頭⋯太舒服⋯
B&L香港係咪得A記有?
好似係,平過英國添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞