[准風月談] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (20)

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
順便想問下巴打著牛用咩belt?
唔用,買高腰Fit到岩岩好
巴打唔係好瘦咩 我26腰 有咩brand推介
26你APC算啦
想問下有冇巴打著過Black Horse Lane既jeans?
睇佢ig相 好似幾正
定係買番日牛算?

https://blackhorselane.com
PNS?
呢度咁多巴打咁瘦
CARMINA 有雙11 85折 但見唔到邊到入CODE?
End order去到Payment and Shipping就有

想買對CHELSEA 但係睇官網圖 鞋筒好似比一般CHELSEA長?
有無巴打入過?
有冇巴打知Tassel 雙11 做咩優惠?
尋日去左, CJ, Edward Green 都有, 但款唔多
最多30% off
尋日去基本上店裡面陳設既鞋款都少左好多
中環dream bespoke ,尖沙咀brown’s Tailor
請問大家會點揀?
3k 除左carmina 有無其他牌子可以考慮?

btw 就12月 應該等winter sale嗎?
想問下大家mirror shine通常會用mirror gloss定
polish?

諗住mirror shine蓋過佢
加多少少買 C&J? 同埋winter sales咁近,唔急着,就梗係等埋winter sales

Winter sales C&J 有啲款應該會平過3K,又或者近3K

之前買個對2.3k
係上網買?
Landmark T記
見到有巴打貼過呢對 想問係咩牌子?或者有無其他牌子既皮鞋有呢隻色

Saint crispin‘s
斷碼款?
唔係,冇記錯;嗰時有對Chelsea boot 都係二千中又或者二千尾
唔知應唔應該係度問
danner果d boots係咪得閒上下mink oil就夠唔洗搞咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞