召喚痴線西(25)

1001 回覆
88 Like 6 Dislike
講真個朵都臭晒搵鬼睇咩
尚悅供完喇?
最搞笑係m巾都要賣廣告 有時仲會見到啲師奶
M巾賣試用裝仲好過請KOL啦
M巾派試用裝/做優惠好過請KOL,反正都係消耗品你平啲做折實有人買嚟試,根本就多9魚
講得啱呀...真係sell就靠BA,比kol都係想話人知出咗新嘢,而香港d kol(尤其係ig影張相果d素人)根本都唔會有職業道德啦,d brands 其實都唔係要追求專業,係追求話俾人知出左新野咋嘛,搵埋素人就係等果d不屑睇kol嘅人都見到你個friend拎住件貨 ,咁持久落去一定唔會有人認真同你影swatch影效果㗎,果班素人係志在賺d婆乸錢。
幾年前可能仲講緊搵youtuber出條片教學,而家好多budget拎嚟搵素人影埋d拎住件product係度笑嘅相,其實仲冇意思,但短期內都改變唔到,可能呢個風氣要吹多幾年,直到有第二個app或者潮流取代IG。
之前Jenn Im拍過story都話beauty blender 個PR pack太大太浪費,係Jenn Im講之前好似未留意到有咩HK KOL/Youtuber有咁care呢d環唔環保既事
大佬b ig story 話十年內要再買樓
佢辭左份工
又想出黎r撈

成日講埋晒咩目標
D口吻似足人生教練

哎呀,唔記得左佢真係有上呢d堂添

萍姐話「想搏咸魚翻生有咩錯?」
睇下佢fb得o個幾百人like都知冇可能啦
講就容易

仲有,我一定繼續狙擊佢

Elaine’s fashion
做運動/yoga咁著明明就好正常
係笑都笑左yanson啲蝗味fashion sense先
佢唔係去做yoga咩,
車上車落著得hea好正常啫
我喺英國有時著得仲柒,
如果出一出去買啲雜物
我純粹覺得好笑
我自己既話 一定去到先著對襪
係香港會唔會比班mk歧視
應該會,所以喺香港一定唔敢咁著
我覺得睇台灣youtuber 賣廣告真係會比佢地sell
認真swatch , 眼影就出妝容搭配
雖然我都好鐘意cara 但真係跟唔到佢化,相反鴨鴨啲眼妝低調得嚟又易化 睇真心review 就大沛
香港好似得返hiddie 可以睇⋯⋯我覺得周街派反而令人好反感,相反好似台灣youtuber 咁出唔同妝容配搭仲sell 到件product 啦,有時一盒眼影唔同人示範唔同風格
不過我覺得台灣youtuber 努力拍嘅合作片應該低人工過香港beggars 就咁影張相 仲要唔見台灣youtubers 會收齊咁多色⋯⋯
有畫面有聲
我都要食飯架~~~~
唔好咁苛刻啦 睇左佢story 唔通佢出街買個m記都要襯對chanel鞋先出得街咩
其實好似得香港青春期少年會咁care
到咁上下大講真冇乜野
佢去運動姐又唔係做show
反而做運動攝野著sport bra個啲就難以接受
對唔住囉 講下咁樣著得好笑都叫苛刻
我都覺得著得好柒 hea還hea hea都可以唔柒㗎
佢自己揸車 外國又少人 由屋企去到gym 應該無人會途中睇到佢對鞋 如果佢咁著去行商場或者去高級餐廳就話姐 完全唔知有咩咁好笑
無jodie佢無可能住ny果度
果陣為左喺ny有照應先同jodie復合
上面話易拎咁著好柒
但佢住個邊了冇人煙又自已揸車
我係佢著得再頹啲都得
同埋香港都有好多人唔係日日著到去ball咁
返過算high brand 嘅sales
有啲闊太真係落樓裝咁入黎都係咁啦
頹廢legging加拖鞋
我都覺無乜問題 佢長期係車度 落地行2步者
冬天著多對襪都唔得

又唔係去event 咁著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞