[你問我答] 我做agent 狗的那些年

572 回覆
55 Like 1 Dislike
想搵外資Bank BA
邊間agent會好啲?

冇乜介紹 唔係睇公司係睇個agent 本身
想搵外資Bank BA
邊間agent會好啲?

冇乜介紹 唔係睇公司係睇個agent 本身

即係點 同埋邊個月份揾工最好
不過有時agent 應承左會搵你
然後冇左下文
到幾個月之後佢又因為想賺錢而話有opening 問我想唔想轉工
我真係唔會太想再理佢

就好似上次聖誕假前話有opening
講到實牙實齒話一月頭過曬聖誕再catch up
點知冇左回事
之後都廢事理佢
好正一晚追曬post
L先生嗰度睇到眼濕 人間有情呀巴打

其實我一路想經agent搵工
做左3年business analysis都係23k*13
之前見過d agent都係話俾盡嗌15%up
仲低過我宜家公司博升
係咪基本上嗌27k+冇可能?(
巴打,想問下學Ruby on Rails o係香港係咪無意思?

利申: final year 學緊
巴打我來緊都想搵工轉工
有沒時間幫我搵下, 做緊濕鳩政府CONTRACT工
係統計署做緊關於ANALYST方面既工作
巴打我呢排都搵緊工,it狗。 可以留個contact 嗎
做左份工半個月,覺得唔岩自己想辭
agent叫我起碼做差唔多一年先走,但係我又覺得無咩學到

我讀java program出身,想做support個邊先,學多d野再進修

但係而家做緊helpdesk

我讀java program出身,想做support個邊先,學多d野再進修

漏左問,咁走唔走好
想搵你幫手搵份工ok?

漏左問,咁走唔走好

搵住走
Agent 想收你佣姐
你做program 走去做helpdesk 托咩
冇case la?😞😞
就黎grad 留定名先
IT 人係咪真係好憎agent?
咁咪好難做?你點搵到佢地?
IT 人係咪真係好憎agent?
咁咪好難做?你點搵到佢地?

唔好咁講
互惠互利啫,Agent 食到差價
你又OK個人工 Win Win

漏左問,咁走唔走好

搵住走
Agent 想收你佣姐
你做program 走去做helpdesk 托咩

我自己都想向support個邊做住先,但係份helpdesk係聽完call彈比人做,同文職工無分別
樓豬仲喺到嗎?
做data analyst fg大概人工幾多?工作chur唔chur
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞