[你問我答] 我做agent 狗的那些年

572 回覆
55 Like 1 Dislike
依家16.5k 一年經驗 叫21k 得唔得 development

寫咩 做咩application 負責咩多

寫web angularjs java backend 寫web service 負責dup code 如果年半會唔會叫到
依家16.5k 一年經驗 叫21k 得唔得 development

寫web angularjs java backend 寫web service 負責dup code 如果年半會唔會叫到

咁都可以試試嘅 但預會比人壓到20k 左右

加完人工先走 係咪可以寫新人工 *13

加完人工先走 係咪可以寫新人工 *13

可以 你有proof 就得

上面覆其他巴打時有大約講過
好多時唔係淨係講年資 仲講你做咩applications 用咩skills 好難單一咁講

3年 Java developer 負責backend server
Banking industry
In house
做過d financial project
想知下市價。

正常25k 加減2k 左右

Sorry bro
計緊幾多個月人工?
有無工介紹?
cs畢業,做左四年未轉過,
考左ccna ccnp
做緊network SI, 跟project pre sales同post sales
外面多唔多相關工種?如果想轉下環境/行業有冇咩選擇?
想轉工可以叫價幾多?

3年 Java developer 負責backend server
Banking industry
In house
做過d financial project
想知下市價。

正常25k 加減2k 左右

Sorry bro
計緊幾多個月人工?
有無工介紹?

底薪每個月
唔介紹工
考左ccna ccnp
做緊network SI, 跟project pre sales同post sales
想轉工可以叫價幾多?

唔多network 工
都係嗰句睇你依加人工幾多同工作性質做咩去決定
你份工點搵?
算ok

咩學歷同經驗做得?
會唔會話係同一間公司做太耐會難搵工d?
lm
你份工點搵?
算ok

咩學歷同經驗做得?

就咁jobsdb 尻搵
間間唔同 我間要Bachelor 經驗冇所謂

會 超過十年係一個指標 會覺得你難適應新環境

暫時5年 有冇危機

暫時5年 有冇危機

未住 但差唔多要轉啦
考左ccna ccnp
想轉工可以叫價幾多?

原本應該~25k? 20%唔過份
請問+10sa 市價大概多少?
考左ccna ccnp
想轉工可以叫價幾多?

原本應該~25k? 20%唔過份

巴打 HR 唔會計percentage 嫁 除非你年薪過百 唔係大多avg都只會俾4-5k increment

睇你做咩project 用咩skills 同個role
當最普通一個over35k
Linkedin係咪會有公司睇?
但一開就好多agent 搵上門,仲會直接打上去公司

現在insurance公司做,好hea. 都係捽vendors多……
做緊Cloud同Big Data
LinkedIn勁多agent add我
係咪真係咁缺人?

我想做呢啲
可以點入行?
Linkedin係咪會有公司睇?
但一開就好多agent 搵上門,仲會直接打上去公司

你唔鍾意唯有唔好理agent 阻止唔到

現在insurance公司做,好hea. 都係捽vendors多……

咁就麻煩啲 因為interview 一問你講唔出乜野 啲公司唔多like
做緊Cloud同Big Data
LinkedIn勁多agent add我
係咪真係咁缺人?

我想做呢啲
可以點入行?

自己jobsdb search 大把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞