[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
甜足一集
今集可以無限重溫
我呀媽仲屌鳩我睇愛回家
話係師奶劇
好睇過你睇開嗰啲傻閪攻略多多聲喇
呢pair真係會睇到嘴角向上#love

有阿龔做男友實好幸福
太好了有新嘅龔水集可以無限loop
現實會有呀龔哩種男人就好啦
等自摸
好期待下集呀
關係逐步推進 今集都好sweet
嗌交個到有幾秒阿水好冧
阿工見到阿水贏唔到個失落樣
啊水已經心動啦
呢集好多細節位都值得Loop
支持
支持
支持
等你recap
第一次打recap放呢邊
因為其實唔知主post啲人會唔會介意次次都咁長阻住追post

1. 阿工特登同大龍生講返水水都入咗圍,語氣仲要勁溫柔
2. 自戀Jenny戴咗眼鏡之後第一時間「目及」阿工 係咪食唔到有啲唔甘心呀
3.「最長頭髮果個同我企係度!」
4. 「嗱,我份人非常之貪心,愛情事業我兩樣都要!」
唔知點解我覺得阿工呢句man到爆,我都比佢電親

5. 但請問阿大中華總監,你覺得點樣先叫事業有成呢?
6. 三色雪糕呢個term我打咗咁耐牌都係第一次聽
7. 麻雀大俠龔燁 工水一同場就有偶像劇bg music
8. 阿工果然係最了解阿水嘅人 一個會為你變得更好,亦幫你變得更好嘅人
真係好甜好襯,但係阿工咁完美嘅男朋友只會係電視劇電影入面出現
9. 阿工講「萬試萬靈」個句個陣笑得好cute
10. 「五萬!唔駛找」「多謝喎」好小學雞好可愛

11. 送朱古力仲要特登收埋,好曖昧好青澀
12. 諗起心戰/報仇記入面工水都係朱古力定情

13. 阿工一路睇片個個不耐煩樣好溫暖 好彩即刻阿工都知發生咩事姐,擔心死人咩
14. 「呃我感情!」阿水終於講出口對阿工有感情啦!!!
15. 計埋報仇記,阿工又真係唔係第一次呃阿水隻朱... 古力嘅,難怪佢咁嬲
16. 有阿工無限量愛情滋潤嘅水水梗係會平和咗溫柔咗啦
17. 阿工萬能到連未來外母妹豬都咁上心,果然識做
18. (大家姐又無同阿工同場啦)
19. 廚房鬧交呢段雖然有啲虐,但係好有層次好有火花,兩個都做得好好
阿水由嬲到委屈,中間係咁意扮嘢嗲阿工 ,到最後包拗頸
阿工由試探,到解釋,到有啲炆憎,最後又心軟氹返水水
真係好有情侶鬧交feel
20. 阿工雖然有時可能做埋啲踩界嘢,但佢敢做又敢認,其實都幾型

21. 「你望下你,又係果啲樣啦」「咩樣呀!」「硬頸樣呀!」
阿工真係好了解阿水,仲要陰陰笑,好寵溺
22. 水水甜笑講多謝,阿工好滿意咁嗯咗一聲,好似老夫老妻呀!!!
23. 「咁有你幫我,聽日我就唔使驚啦」

24. 其實我覺得呢個位反cup反得有啲odd
25. 龔生,明明又係個件藍色西裝,請問點樣係新衫呢?
26. 大小姐英明!
27. 初戀cafe坐咁多人,一定會焗撚死
28. 工水咁明顯咁旁若無人係麻雀枱上,係全接龍面前耍花槍
29. 阿工見到阿水夾手指個寵溺偷笑樣
30. 佢哋兩個都對對方講嘅每句說話都好上心

31. 大小姐 呢段好感動好熱血呀!!!
32. Isabella正式加入接龍女子組?
33. 阿水終於有返啲女主角光環
34. 工水又無比我哋睇撐枱腳啦!
35. 「想知呀?我驚你唔敢聽個答案喎」「你敢講,我敢聽囉」
36. 「三個字」(阿水期待樣
37. 「等自摸」「無聊!」阿水焗蟹,阿工寵溺笑,完美ending!!
38. 由「唔會唔可以無可能呀!!!」到「你敢講,我敢聽」,阿水對阿工嘅feel簡直係直線飆升,工水黨表示已經糖尿病發,無藥可救,好感動呀
你敢講,我敢聽
但龔生你幾時先肯講
25. 龔生,明明又係個件藍色西裝,請問點樣係新衫呢? 👈🏻肯定係老夫子既衣櫃,成個衣櫃都係同一款西裝

1. 阿工特登同大龍生講返水水都入咗圍,語氣仲要勁溫柔

上次補習Jenny專登係大龍生面前話mary點點點阿龔都即刻幫佢兜
今次又係都要提起mary

2. 自戀Jenny戴咗眼鏡之後第一時間「目及」阿工 係咪食唔到有啲唔甘心呀
3.「最長頭髮果個同我企係度!」

4. 「嗱,我份人非常之貪心,愛情事業我兩樣都要!」
唔知點解我覺得阿工呢句man到爆,我都比佢電親

雷工互動其實幾好笑

10. 「五萬!唔駛找」「多謝喎」好小學雞好可愛

有種工水式互動feel,其他人未必會咁樣接阿水呢五萬

呢段好少女漫畫
不過龔生食開檸檬味朱古力金幣㗎水水

13. 阿工一路睇片個個不耐煩樣好溫暖 好彩即刻阿工都知發生咩事姐,擔心死人咩
19. 廚房鬧交呢段雖然有啲虐,但係好有層次好有火花,兩個都做得好好
阿水由嬲到委屈,中間係咁意扮嘢嗲阿工 ,到最後包拗頸
阿工由試探,到解釋,到有啲炆憎,最後又心軟氹返水水
真係好有情侶鬧交feel
21. 「你望下你,又係果啲樣啦」「咩樣呀!」「硬頸樣呀!」
阿工真係好了解阿水,仲要陰陰笑,好寵溺
22. 水水甜笑講多謝,阿工好滿意咁嗯咗一聲,好似老夫老妻呀!!!
23. 「咁有你幫我,聽日我就唔使驚啦」

24. 其實我覺得呢個位反cup反得有啲odd

阿龔咁快去補鑊我覺得有少少唔似佢會做嘅野
平時佢都係抱住“你話係咪係囉”嘅態度由得mary誤會
不過廚房呢場嗌交真係好真好似現實嘅情侶

28. 工水咁明顯咁旁若無人係麻雀枱上,係全接龍面前耍花槍
29. 阿工見到阿水夾手指個寵溺偷笑樣
30. 佢哋兩個都對對方講嘅每句說話都好上心

龔燁又假公濟私
仲要兩個公然調情(雖然其他人唔會明佢地嘅小秘密)

35. 「想知呀?我驚你唔敢聽個答案喎」「你敢講,我敢聽囉」
36. 「三個字」(阿水期待樣
37. 「等自摸」「無聊!」阿水焗蟹,阿工寵溺笑,完美ending!!
38. 由「唔會唔可以無可能呀!!!」到「你敢講,我敢聽」,阿水對阿工嘅feel簡直係直線飆升,工水黨表示已經糖尿病發,無藥可救,好感動呀

紅色呢段真係 阿水好似已經暗示比龔燁知佢開綠燈龔生可以比油去馬咁

呢段好少女漫畫
不過龔生食開檸檬味朱古力金幣㗎水水

阿水送小強朱古力畀阿工,阿工都覺得甜架啦

阿龔咁快去補鑊我覺得有少少唔似佢會做嘅野
平時佢都係抱住“你話係咪係囉”嘅態度由得mary誤會
不過廚房呢場嗌交真係好真好似現實嘅情侶

我反而係覺得阿水扮嘢話多謝阿工幫個度有啲odd
阿工上得熊家都係有心想氹返水水架啦
25. 我唔知有冇睇錯,
上熊家嗰件好似係比平時暗少少嘅藍色
(戴定頭盔先 )
其實我都唔特別肯定
係新西裝,我覺得新嗰隻藍有質感啲
阿水咁順攤話多謝佢係有啲反常嘅
不過龔總好受落
買哂禮物上去
佢啲公關手段真係一流
難怪佢咁入屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞