[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
其實阿工返嚟之後一向都試緊阿水底線架啦
279,280果時明刀明槍,而家全部都唔係
因為阿水嬲得來,阿工知道佢嬲咩,知道點樣氹返佢
但阿水完全唔知可以點樣處理阿工
因為唔了解,所以唔知點解決

呢集睇得出Stanley啲戲好好 做得出個種同佢平時相反性格既表現
見係你咋 今次就算 呢句睇得出佢都真係好愛水水 而啊水今集以為係自己錯都有做翻啲野補償 都可以叫做大家互相都重視大家 雖側好虐 但希望黎緊唔好咁快再繼續挑戰大家底線 今集的確係有小小推進整體劇情 但我諗大家未必承諾到咁壓抑既劇情 一次都夠了
始終直到呢刻佢哋彼此對大家嘅信仼都唔夠

我明白有時互相整蠱、嘻嘻哈哈嘅戲係有趣d,但我希望將來有多d集數係可以令龔水互相了解多d (好似報仇記嗰集咁),咁樣先可以令佢哋更了解同信任對方

否則好似𠵱家咁喺個樽頸位,互相喜歡但又因為唔太相信同了解大家而令關係停滯不前
今集真係loop唔落 睇黎龔水有好多隱憂
但係希望佢地可以一步步了解 解決左啲問題先一齊
寧願慢慢等都唔想佢地突然一齊 又或者好似今集件事冇發生過咁

呢集睇得出Stanley啲戲好好 做得出個種同佢平時相反性格既表現
見係你咋 今次就算 呢句睇得出佢都真係好愛水水 而啊水今集以為係自己錯都有做翻啲野補償 都可以叫做大家互相都重視大家 雖側好虐 但希望黎緊唔好咁快再繼續挑戰大家底線 今集的確係有小小推進整體劇情 但我諗大家未必承受到咁壓抑既劇情 一次都夠了
我都係返去Loop返以前d集數,起碼甜少少
但我覺得如果之後繼續淨係嘻嘻哈哈同發糖
佢地好難一齊 即使一齊左都好兒戲 因為水水根本猜唔透阿工
所以係需要多啲劇情黎推動關係 心up都係咁話咖喇
呢集唔敢睇第二次
寧願睇10萬次廚房鬧交
𠵱家最慘嘅係阿工真心嬲,而阿水認為阿工已經原諒自己,完全唔知呢件事對阿工嚟講有幾嚴重
雖然知道編劇一定有諗過點鋪排,一定唔會令大家失望,但睇完今集硬係好好擔心之後劇情
為左供水尊登申請左個AC,點知今集睇完真係好sad
水水個性格雖然成日發脾氣嬲阿工 但發洩左出黎好快就冇野 但阿工今次嬲 雖然選擇唔追究 啲表情同之前無限寵溺真係差好遠 心入面好似有條刺咁 寧願阿工同水水吵大獲 比水水知道自己底線仲好

三角!
供水槽
其實我覺得佢地兩個如果要一齊 呢D鬧交位係比發糖更加重要,因為直到而家都係工業了解水水>水水了解佢
如果一直派糖跟住就一齊,咁就會變到水水好似純粹係因為工業對佢好而拍拖,而唔係因為了解而一齊,之後應該都會好快散
就算虐我都寧願佢地透過呢D位互相了解多D先一齊
BTW 有無人留意到今晚工業係叫水水做Mary唔係媽呢空?
編審ig話工水要一齊,編劇仍需腦力,大家仲要俾多啲耐力
同意 多糖重甜觀眾係睇得開心 但劇情唔夠完滿
加上阿工人設根本唔係為女死為女亡 今次可以為愛忍讓 但唔會永遠都係咁
所以一定要啲好似今日咁既心up劇情推動關係 慢慢鋪好曬成條路 真係一齊左再重甜啦 唔係就好似博水咁突然中意左突然又一齊左
編劇我地睇好你地唔好令我地失望
叫編審上多啲黎 有助佢brainstorming
會否之後劇情發展會變到咁?

回水之後從來都係阿龔視覺,點為阿水付出默默守候著,其實又真係冇點係阿水視覺探索過佢自己的心意喎 ...現家呢段黑歷史,你話龔水關係冇退步我就打死都唔信,佢地之間關係一定冇黑歷史之前咁close...阿龔會否之後再嘻嘻哈哈咁同阿水繼續佢地小學雞耍花槍呢?我覺得就唔會啦

從保留雙下爬公仔,海邊事件到廚房鬧交,我個人就覺得阿水係對阿龔係都有點感覺,但並唔明顯,到現家呢個時間點,因為黑歷史事件,阿龔把口就話算,我覺得佢心裏點都有把刺存在,變到關係回到之前,阿龔因此對阿水再次有所顧忌 小學雞溝女因此消失 阿水因此先醒覺,原來不知不覺間,身邊已經習慣那賤精存在... 再加上可能某些事情的發生,令阿水發覺之前阿龔默默守護自己的戰績,同對於那段黑歷史,阿龔係堅嬲
視覺就因此去左阿水度,點去reply阿龔的心意...
再加上曹總的推波助瀾 ....

希望下次龔水唔好等太耐,睇完個心好囉囉攣
打錯 博香
無錯 寧願前期虐後期甜到糖尿病都好過博香咁一齊左D問題先開始逐D逐D浮現出黎,甜係甜但硬係覺得無乜未來咁
係呀龔角度,成個威龍入面,佢只係將自己既過去講左比水水知,而水水都知道忘了情個BLOG
因為佢過去既經歷,都好易令佢少少野就啟動左個自我保護機制,所以第一野就覺得係水水出賣佢,或者今集都帶出其實呀龔仲未好走得出以前既陰影(雖然選擇原諒水水)

仲有,最後水水去市場部,唔理人就關門
同埋主動行去搵呀龔,呀龔都唔出聲應佢,其實我嗰下都好驚...深深感受到水水既內疚
我諗如果呀龔唔係見佢有內疚,同埋去搵返曹總,我怕佢真係唔再理水水...
同埋本身以為佢真係無嬲,但原來佢仲係好介意好介意....
今集其實好虐 但係都寫出龔水既另一面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞