[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
明明都等過四個月,但我都覺得三個禮拜好漫長

上個禮拜完全無工水,今個禮拜即刻有三日都有工水,其實可唔可以平均啲,咁樣就唔使等得咁辛苦
反正我一集主線可以loop足一個星期都唔會厭
張圖credit返rose巴
福利
雙K劇本係編審放出嚟,其實嗰陣係咪未派劇本俾演員,雙K應該再遲啲先出現
開頭Stanley都話冇感情線
點知有咁多人鐘意工水
10月中係跟佢哋三個同場嗰個ig story計嘅,
9月6拍 咁應該差唔多10月中播
一開始寫天使的禮物就聞到陣除,可能要比適應期觀眾所以先唔明顯化住啩(始終後博水時期,情況同三姨而家有啲啲似,但又更明顯啲) 可能我中意仔,開始時期都唔反感仲覺得個角色幾過癮。家明係有想做的features嘅,只係開頭梗有摸索期,可以接受嘅 又可能就係無急住寫感情位,相對地focus左係工業的角色人設上,所以角色變得好立體。怎至令我覺得工業完全係博士的相對面,前世今生咁啦。而家寫得工業太討好反而有啲驚,而家係可以的,但如果再好落去就失去工業本色啦
工水好有偶像劇feel 吸引到我公司鐘意睇韓劇嘅ol都追
睇翻家明個樣有少少係:
終於得咗
佢地真係好識玩 成日派糖
燁來燁來愛你真係寫得好好
最後先有咁大迴響
就算可能冇後續 編劇都咁用心寫
今個星期工水好充足
曹總真係最大助攻王
不過阿May出現之前,我覺得兩個唔會咁快一齊
點解我硬係覺得扎花係曹總Bb送既
燁來越愛你果兩集真係loop極都唔厭
Jenny都係大助龔王
呢條線有排玩 阿水都未有feel有排先一齊
分分鐘直情唔關條線事 係借其他線嘅影相派下福利咋
Kenneth bb兼職月老
未一齊就出阿may就可以推動到佢地一齊
一齊左先有阿may就可以令佢地關係再昇華
我都覺
佢明知阿水最鍾意拜山藍玫瑰,
如果想激水水突登送紅玫瑰就真係要將佢往死裏打
遲咗過嚟呢邊添 有排追番晒
送玫瑰起碼都好過送菊花
回水之前群姐都係助攻王,每次工水交手,群姐都有份,唔知聽日嗰集群姐會唔會又發功

希望遲啲未來岳父根叔都努力助功,仲有唔少得大家姐

反而水水啲姊妹有啲廢
原來有供水post
菊花
下次可能送藍色電子花呢
水水鐘意藍玫瑰嘛
hi絲打我都係啱啱先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞