[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
好想快d睇下一集工水
係囉
希望編劇大人搞翻好呢個突破點,再去下一個checkpoint
去下一個checkpoint期間可以等嫁
現家仲係比尋晚個集搞到sad...
唔好有咁大期望,我覺得九成九不了了知
應該下一次再提起龔燁往事,例如杰叔或者阿May出場,先會再銜接返琴晚嗰集嘅情緒

重睇真係覺得阿工皮笑肉不笑咁對住豪仔,然後突然黑面好恐怖
平時阿工都有好多背地裡向阿水講嘅獨白(e.g. 朱古力有檸檬味/傻婆嚟嘅/我都係想幫你啫),全部都係笑住講,上集有人話「見係你咋」句嘢好sweet,但佢係完全無笑容咁講,重睇咗兩次都覺得唔係糖,破產件事真係阿工嘅最黑暗面

其實我好鐘意darkside龔燁
個樣似我比面你先唔同你反面
哪來甜
“見係你咋”最後個表情好恐怖
完全係無表情
邊度sweet?
完全係因為我鐘意你,故呢個傷害我忍下去
自己默默忍受著而已

其實若將來阿水真係完全打破阿龔心中的隔閡,取得佢100%的信任,阿龔真係會個好男人

雖然平時小學雞,但你有啲咩事上黎,我幫你頂哂佢!

只係呢點已經夠man
呢幕正
謝分享!
我個人最鐘意係”我都send錯” 個幕
好撚低能好撚小學雞但係好sweet
想知啊龔同jenny有咩關係
最認真嗰次係喺海旁向阿水坦白自己過去,「我以前都唔信呢個世界有好人,直至遇到你囉」,根本係變相表白

阿工幾時會再認真表白一次
見到起大陸嘅貼吧同尼到都好多討論分析
好多長文
證明依集工水真係拍得好好
引到好多人注意
直至遇到你囉個囉字
我到現家都仲好記得
我覺得呢個囉字,完全係表達出阿水的與眾不同

同埋不單只要認真表白
請龔生以行動去表示自己誠意
唔係你,我晨早去搵嘢玩報復啦

死咗都唔知發生咩事

勁 dark
講翻呢集又提醒大家上集最尾又變翻嘻皮笑臉對阿水嗰個阿工
明明曾經認真互訴心中情
有篇超長文寫得好好
將一開始阿龔利用阿水到最後阿龔嬲咗阿水嘅心路歷程好詳細寫出黎
近排好似好多集都連戲左,可能可以期待下

呢集係先甜後苦黎嫁喎
對住豪仔一秒變面真係好嚇人
豪仔當刻心理陰影面積到底有幾大

就算句野係話放過阿水,但臨尾個表情加個bgm好似唔係果回事咁

btw其實佢darkside個氣場好正
平時係寵溺忍讓 今次係純粹比面你
完全係走甜
我都覺得未必下集已經承繼今集劇情
可能要隔一排先會銜接番
互訴心中情要靠天時地利人和 氣氛過左就一秒變番普通同事 嘻嘻哈哈 我撚你你撚我
幾時先黎啲真進展 唔好成日推推下又還原基本步
我好想快啲有另一集復仇記
回水咁耐,除咗海邊啱feel個下之外,根本無一場係工水兩個認真咁交心
佢哋兩個仲未係好了解對方(主要係阿水唔了解阿工腹黑的內心)
睇到個人好囉囉攣

唔係你,我晨早去搵嘢玩報復啦

死咗都唔知發生咩事

勁 dark
平時係寵溺忍讓 今次係純粹比面你
完全係走甜

正常,阿工爸爸同屋企件事係佢底線同心理陰影嚟...

仲要比心愛的女人出賣(阿工心知唔係水水post上秘密網),工作勉強過到關,Jenny嘅針對會比之前的來得厲害,你話佢當時候的心情可以點?

另外,之前阿工講咗要事業有成先去追返心愛的女人...
唔同編劇唔同風格唔同視覺無計啦。其實工水尼啲反覆地就黎一齊又突然反目,永遠0.01公分擦身而過。我諗起以前Chuck and Blair。
chuck and blair又係為拖而拖
六季呀長跑呀。。。
BC
我已經唔記得晒啲劇情,淨係記得成套劇大家瘋狂換妻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞