[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
就咁睇而家同以前啲戲
同一套開心速遞

佢收放自如左好多啲戲
我其實一路都唔鐘意博香
初初mandy黑化,打爛水隻杯,廢根寧願信一個外人都唔信水
係舊年情人節篇我先覺得廢根對水好少少

龔燁啊,如果你對水唔好
我會不停開post 追擊你㗎
你識做嘅就今年情人節補番扎花比水,等水以為又係廢根送嘅好開心啦
另外有集成家偏心大家姐,
大家姐鳩up啲人都當金石良言,
阿水認真提出建議班人就當佢鳩噏
屋企成日都冇地位
廢老仲要衰到阿水嬲緊話龔燁呃佢
廢老都仲靜係掛住個荀盤

雖然換個角度睇,廢老可能係覺得阿水除左冇拖拍,其他方面已經夠獨立自己咩都處理到唔洗佢擔心所以先忽略佢
而且設定上大家姐以前幫手賺錢養家,三妹又靜係識讀書冇乜社會求生能力,好順理成章就令廢老偏心佢地
但阿水作為中間嘅女成日比人忽視真係好需要更多嘅關心同愛

下年情人節送花個身份應該唔同左啦
最緊要佢補送返今年果紮呀
而家開心速遞個走向係合家歡,奸人都唔會係太奸,亦有好既一面
基本上就係大家HAPPY
廿幾歲人無社會求生能力呢啲都縱出嚟,無人天生堅強,我覺得阿水係又細到大喺屋企都俾人忽視先逼住自己獨立
可能阿水自細讀書唔叻
tree gun冇得威 有面咪偏心
如果由細就咁比阿爸忽視
這仲可以對佢咁孝順 又為屋企人著想
阿水真係唔話得
好彩tree gun都幾冧阿工 唔係我幾驚第時工水起一會齊有阻力
好驚阿水又要因為其他人/事犧牲自己嘅愛情
btw 諗諗下工水似乎係最冇阻力嘅一對 (唔計唔知幾時出場嘅阿may)
我其實一路都唔鐘意博香
初初mandy黑化,打爛水隻杯,廢根寧願信一個外人都唔信水
係舊年情人節篇我先覺得廢根對水好少少

龔燁啊,如果你對水唔好
我會不停開post 追擊你㗎
你識做嘅就今年情人節補番扎花比水,等水以為又係廢根送嘅好開心啦
另外有集成家偏心大家姐,
大家姐鳩up啲人都當金石良言,
阿水認真提出建議班人就當佢鳩噏
屋企成日都冇地位
廢老仲要衰到阿水嬲緊話龔燁呃佢
廢老都仲靜係掛住個荀盤

雖然換個角度睇,廢老可能係覺得阿水除左冇拖拍,其他方面已經夠獨立自己咩都處理到唔洗佢擔心所以先忽略佢
而且設定上大家姐以前幫手賺錢養家,三妹又靜係識讀書冇乜社會求生能力,好順理成章就令廢老偏心佢地
但阿水作為中間嘅女成日比人忽視真係好需要更多嘅關心同愛

下年情人節送花個身份應該唔同左啦
最緊要佢補送返今年果紮呀
廿幾歲人無社會求生能力呢啲都縱出嚟,無人天生堅強,我覺得阿水係又細到大喺屋企都俾人忽視先逼住自己獨立
可能阿水自細讀書唔叻
tree gun冇得威 面咪偏心
如果由細就咁比阿爸忽視
這仲可以對佢咁孝順 又為屋企人著想
阿水真係唔話得
好彩tree gun都幾冧阿工 唔係我幾驚第時工水起一會齊有阻力
好驚阿水又要因為其他人/事犧牲自己嘅愛情
btw 諗諗下工水似乎係最冇阻力嘅一對 (唔計唔知幾時出場嘅阿may)
紅藥水太過港女,又成日買名牌
廢老根偏心大家姐都正常既
大家姐佢有歉意,心如又可以令佢威,阿水都係女只係因為佢無咁叻就就忽視佢係我最討厭根叔嘅一點,平時見到根叔小氣度縮都係得啖笑,但偏心真係好難忍
阿水明明係三姐妹裡面最孝順嗰個

不嬲都話工水最大阻力係阿水自己 (同埋阿工朝思慕想間廠 )
不過根叔唔鐘意子孝都係因為佢姓池,唔知遲啲根叔遇上龔燁老豆會唔會有咩磨擦
呀水唔係港女,只係平凡啫。乖巧而平淡。
咁龔友有老人痴呆
就算根叔同佢唔岩key 我估都會比下面忍讓下嘅
好想睇龔家父子夾計(詐下傻扮下懞)撚根叔
希望阿工唔會為左討好未來外父而咩都就哂佢
如果佢知道根叔咁偏心 唔知會點
以前博水時期為咗顯出佢地之間嘅距離不時都寫呀水啲對白寫到佢份人現實,拜金
好彩後期唔係咁寫
其實我覺得係編劇覺得有製造到距離啫,現實同中意錢係熊家dna無問題嘅。只係博水兩個角色都咁平凡,開水溝開水可以有咩味。(我自己角度睇啦)
無人天生堅強覺得好好啊
其實有邊個唔想當自己攰自己捱唔住嗰陣,背後有人支持住錫住自己㗎丫
所以水係比人迫住獨立, 有時睇佢喺尋寶圖咁辛苦
咪就係下面班細嘅唔生性, 迫住水自己做哂
我成日諗, 尋寶圖班人係現實世界比人兜咗廿世喇,
仲好似豹叔咁等退休咩, 一早食咗無情雞

水真係好慘啊, 屋企又無人錫, 公司又比人蝦
阿水前期係港女嘅,
後尾寫多咗佢好嘅一面都幾好.
不過佢買名牌都係駛自己錢,
家用又冇少比,
就算偏心都唔係用依個理由啦
食物鏈最低層
雖然水水EQ差成日發脾氣
但佢同樣好易氹
其實有人重視佢錫佢就好易滿足
佢條命唔好冇得怪人
如果做得成細龍太唔洗而家咁
其實港女真係無問題,無偷無搶有咩問題。根叔偏心都無問題,手指有長有短,偏心係人性,如果感情要全部均等平均分配就違反人性啦。
呀水尼出身草根,細龍太尼個位食左都背脊骨落啦,寄人籬下咪仲慘
前面有人話博士係錯的時間對的人
但我覺得博士從來都唔係Mr. Right

博水由細識到大 有無限次一齊時機 冇話時間對唔對
但無論係博士定阿水 其實係熊家最低層
上次大家姐唔見狗搵人煮面食完全反映條食物鏈
根叔>安仔>阿叔>阿水>博士

如果博水結婚 第時阿水同博士或者自己屋企人鬧交都好 連個避難所都冇
龔爸成日出黎助龔加搞笑
無野嘅佢知根叔偏心咪“我嘅女人由我負責錫佢”囉
佢自己搵錢自己駛
家用又有比(阿叔成日偷雞唔比)
都係上面講果個理由啦
廢老面子問題
廢安地位邊有咁高
係都大家姐最大
而家博士同佢地冇血緣關係,點可以咁比較
你不如計埋凌凌豬
最主要係大家姐唔見咗安仔隻狗
所以嗰一刻個地位仲高過大家姐
有冇血緣關係同有冇地位冇關係
博士根本唔會頂撞根叔 博水只會一齊做熊家奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞