[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
本身嗰吓好驚置入得勁夾硬,
好彩啫
今集咁緊湊,根本無airtime比佢置入
前兩星期係咁置入雪雪雪
佢一話買左月餅我就諗起雪雪雪
醒目仔連妹豬嗰份都買埋
白都未表但成家人當正龔生係二女婿咁
btw今場熊家又唔見大家姐,心內默默期待「龔欲善其事」一戰
好鍾意睇佢地兩個
龔燁成日口花花撩嗎呢空
4. 「嗱,我份人非常之貪心,愛情事業我兩樣都要!」
唔知點解我覺得阿工呢句man到爆,我都比佢電親

發現幾次呀龔霸氣總裁上身都係兇Jenny,唯一一次對水水就係「做我女朋友」(喂你幾時講多次 )
雖然話阿工之前係阿水度住過,
世界仔過時過節買野上去都好合理
而且佢想追人地個女行外父政策就少不免
但阿叔唔會覺得奇怪咩
乜係公司班同事眼中阿水同阿工有熟到要阿工買鹽焗雞同月餅登門造訪嘅地步咩
屌阿工平時都咁出面啦,咪又係無人出聲
根本而家設定就係無人意識到阿工明戀阿水,包括阿水自己
下次唔好咁求其係gym room就捉住人地隻手叫人做你女朋友喇
呀叔應該都知嫁?
呀龔未走之前, 呀叔都有講過女班長故事比呀水聽

呀龔返黎之後, 有次同呀水搭lift遇到呀龔, 知道呀龔單身定有中意既人時, 呀叔望住呀水既眼神令我覺得佢一定係知嫁播
編劇要佢哋幾時知,佢哋就會知
編劇要佢哋幾時唔知,佢哋就唔知
明明走之前咁唔明顯尋寶圖班友就睇得出
而加擺明居馬黎追阿叔就問阿工做乜得一枝公
[quote]6. 三色雪糕呢個term我打咗咁耐牌都係第一次聽[quote]
我呀媽都係咁講

[quote]14. 「呃我感情!」阿水終於講出口對阿工有感情啦!!![quote]
睇到呢度內心即刻好似Jenny攞羽毛筆隊呀龔嗰幕咁「哦!你認喇你認你對龔燁有感情喇!」

[quote]19. 廚房鬧交呢段雖然有啲虐,但係好有層次好有火花,兩個都做得好好
阿水由嬲到委屈,中間係咁意扮嘢嗲阿工 ,到最後包拗頸
阿工由試探,到解釋,到有啲炆憎,最後又心軟氹返水水
真係好有情侶鬧交feel [quote]
龔水同蓮輝都係未正式一齊前好似情侶咁鬧交,兩pair都係寫得好又演得好

[quote]23. 「咁有你幫我,聽日我就唔使驚啦」
[quote]
呀龔幫咗呀水N次後終於得到認可
第一次打recap放呢邊
因為其實唔知主post啲人會唔會介意次次都咁長阻住追post

1. 阿工特登同大龍生講返水水都入咗圍,語氣仲要勁溫柔
2. 自戀Jenny戴咗眼鏡之後第一時間「目及」阿工 係咪食唔到有啲唔甘心呀
3.「最長頭髮果個同我企係度!」
4. 「嗱,我份人非常之貪心,愛情事業我兩樣都要!」
唔知點解我覺得阿工呢句man到爆,我都比佢電親

5. 但請問阿大中華總監,你覺得點樣先叫事業有成呢?
6. 三色雪糕呢個term我打咗咁耐牌都係第一次聽

1 佢講嗰陣我心諗jenny一定嬲死, 但身為龔水黨, 佢提大龍生呢一下已經覺得好甜
2 「視姦」呀龔嗰度, 呀龔個pose真係笑死我
(題外: 6 我聽過, 姨姨們打牌成日講)
我仲記得嗰句「借頭借路追你啦」
oh cop錯嘢啲格式錯哂
請無視#238
6. 三色雪糕呢個term我打咗咁耐牌都係第一次聽

我呀媽都係咁講

14. 「呃我感情!」阿水終於講出口對阿工有感情啦!!!

睇到呢度內心即刻好似Jenny攞羽毛筆隊呀龔嗰幕咁「哦!你認喇你認你對龔燁有感情喇!」

19. 廚房鬧交呢段雖然有啲虐,但係好有層次好有火花,兩個都做得好好
阿水由嬲到委屈,中間係咁意扮嘢嗲阿工 ,到最後包拗頸
阿工由試探,到解釋,到有啲炆憎,最後又心軟氹返水水
真係好有情侶鬧交feel

龔水同蓮輝都係未正式一齊前好似情侶咁鬧交,兩pair都係寫得好又演得好

23. 「咁有你幫我,聽日我就唔使驚啦」

呀龔幫咗呀水N次後終於得到認可
Jenny係工水黨永遠榮譽頭號粉絲
其次係Isabella
果陣個預告都loop左n次
anita: mary姐唔好掉呀 會影響姻緣
mary:講咩呀你
明進:你唔係睇唔出佢假公濟私借頭借路追你呀
mary:癡線
羽毛筆逼龔認愛奠定Jenny係頭號粉絲嘅地位
呢個預告諗起真係bittersweet
果時呢個預告意味住阿工最後兩集

好彩之後返到嚟姐!!!
阿龔依段特登提自己好犀利 係咪想博 水水問佢 估下水水睇唔睇到自己副牌咁

其實唔睇預告既話 我覺得依句接住既會係水水講:你慳D啦
龔燁話唔會再走嫁喇
句“你慳啲啦”有聲
阿水話敢講敢聽 加埋有少少期待樣似未敢面對 係咪預到阿工會講咩 但阿工都係冇講
期待跟住落黎嘅發展
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞