[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
互相了解吓都係好事黎嘅。工水又唔係love at first sight嗰隻,而且,我覺得如果講到好中意一個人但其實對對方完全唔了解係好唔合理嘅事。
阿水成日強調 龔燁份人我就最清楚
作為阿水姐妹兼阿工直屬下屬,助龔係佢職責黎
我估0809就係今日嗰集,
因為四眼賭神套衫同劇透一樣.
0810就應該係廚房鬧交嗰集,
熊家個個套衫都係嗰場嘅.

睇0813嘅雙下巴天使擺嘅方向似係忘了情嗰集,
雖然拍嘅日子同0824都相差得幾遠吓,
但上星期已經有預告剪到出嚟,
希望下星期就有

0821可能要再預多少少時間,
因為個story係喺屋企影唔係拍嗰日影,
如果知道佢哋由收到劇本到拍要幾耐就好

有時我都喺度諗自己做乜要計住哂,
橫掂遲早都有得睇
但有時真係忍唔到手
都係嘅,又唔係中學生拍拖
佢地咁大個人可能都係以結婚為前題黎交往
循序漸進都合理
再有誤會嘅話下次龔燁張相就唔係寫“忘了愛”
可以寫做“所有誤會已經解開”
我諗佢上司都唔介意佢唔理公司啲嘢,
全力助龔就夠
又有龔水啦
依邊仲熱鬧過主post 係咪我錯覺
係啊,所謂有進展唔一定係即刻一齊,互相瞭解都係進展

其實阿水根本唔瞭解阿工,純粹因為有feel一齊未來都會有好多磨擦誤會
如果呀水落撘純粹因為貪戀呀工對佢嘅好,每次有事總有尼條仔係左近 (七仔咁就手),而無真正了解過呀工的話,咁尼點真係好“港女”...
所以求編劇逐步慢慢寫 唔好為左趕進度突然就一齊了 我地重質唔重量(其實都重量 間中黎啲過場啦)
呢排有工水先特別熱鬧啫
頭先喺FB見到
根本就係講緊阿龔
呢度未算,大陸個開心速遞吧10個post有9個都係供水
冇錯,宜家阿水慢慢都有了解返阿工依個人(係發展慢左啲姐 )
之前有阿工阿爸出場
等阿水知道阿工咁想上位同唔信有好人嘅原因
唔知來緊個忘了愛嘅黑歷史會唔會都可以比阿水再了解多d
但我覺得阿工除左對佢好
仲真係為佢好 唔係一味對佢好就哂佢
而會想佢真係改一d職場弱點(?)eg.脾氣差 衝動 好易壓力大 (講講下好似阿爸教女咁)
單睇尼點都好吸引 同埋佢背地裡為阿水做左咁多
如果阿水知道一定會感動
係呀,過程真係要用各式事件慢慢鋪。其實呀工呀水可愛之餘都各自有各種人格缺陷但偏偏又互補。尼啲真係要慢慢鋪
一定啦,阿水自己都有咁講過
想講水水個樣真係好鬼sweet
呢種戲外派糖真係好識玩
只有晚上的時候表現出恰到好處的抖s氣場
明明阿龔係一日9成時間都係抖s氣場
係啊 真係慢慢都可以
其實我真係冇咩要求
只要持續供水 就算係過場鬥下氣(今晚好似都有)
咁我就心足
起540之前一齊到咁就好啦
再添食就入新階段
ching睇得好仔細
想問下係第幾集
好熟但記唔起
講起大陸貼吧啲人其實有啲忟,
有班人成日話冇佢兩個就唔睇,
又話其他線無聊垃圾.
dllm比番啲禮貌得唔得,
我明每個人口味都唔同,
但你唔想睇係你嘅事,
一係就比啲實際少少嘅評論講吓有咩唔好睇,
一係就直接收嗲咪影衰哂,
搞到好似龔水黨好冇禮貌好自以為是咁.
有句說話叫「粉絲行為 偶像埋單」,
雖然其他cp黨都有依類害群之馬,
但我真係唔想我鍾意嘅cp因為大陸啲on9 fans搞到比人鬧,
諗起都心痛

可能我激動咗少少,
但真係忍咗佢哋好耐好想呻吓,
post去主post又唔係咁適合,
多謝你哋睇到嚟依度
#282-不需要浪漫
唔睇其他線咪唔睇囉做乜要咁樣攻擊人
一陣比人覺得供水黨惡過狗幫供水招黑就唔好啦
補充多少少,
我唔係話大陸嗰邊冇可取之處,
但比較而言依度嘅討論氣氛真係好好多,
有嘢唔好都會鬧,
但起碼係有建設性同中point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞