[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
岩岩見到劇post講工水嘅cm都有人負皮
真係驚起個到講太多工水會比人嫌
其實佢想lam盡兩家茶禮至真
唔好咁care啲負皮喇,成日都有人順手留負皮㗎喇 適可而止就反而喺真嘅
世界仔嘅生存之道
又唔係off topic,講嘢無必要就住就住,而且依家都少咗好多叫春留言,明明都係認真討論
因為講得多就唔鐘意,負皮條友都好小心眼,呢啲人唔使理
講起演技,
我睇番stanley以前啲劇,
發覺佢嚟到開心速遞係唔同咗好多,
唔知係角色定造型定咩問題,
依家由內到外都「穩」咗「實」咗(唔識點形容 )
佢埋二房堆參加麻雀王都係為咗跟大龍生去見客
總監大人緊係一埋堆就埋大老細身
三房人柴娃娃爭飯仔總監大人冇興趣
可能係年齡問題?
人年紀大左 比人感覺穩啲
補充: 佢個樣睇唔出 都係後生
作為一名機會主義者梗係目標為本先啦。btw,佢同jenny堅夾,一個賴皮一個潑婦,另類火花,好正喎。所以暫時佢二房啲戲我ok 希望遲吓佢都會mix n match到大小姐啦
可能啦,
或者副眼鏡都幫唔少嘅
可能係佢本身對工業尼個角色好偏愛所以令舍有心機啩? 而且佢有個盲點,就係激動位唔夠力,對啲差佬殺手古惑仔角色好不利。而佢反而好精於臉部表情表達,係喜劇係advantage。(我諗佢係咪好中意黃子華?佢回水開始巳經有男親女愛嗰時,子wah嗰啲賴皮味。好事黎吖,佢幫自己角色揾到風格同埋好reference呀)希望之後有更多爆炸位比佢再上啦
我指佢build up左自己嗰角色的演繹風格,係進步的關鍵。
好認同你
同埋佢真心唔似古惑仔黑社會
你話佢似嗰啲奸奸地嘅金融業人士仲似啲(郭晉安930嗰套嗰種)
佢做飛機哥果陣唔知點解硬係覺得佢背對白背得好生硬,好唔自然咁(特別係佢死果場)
但而家就少左呢個問題
世界仔係威仔搵返黎有威仔撐腰嫁嘛
點睇都應該係其他人巴結佢多過佢要去埋堆
間唔中就有啲撚屌個個cm留負皮嫁啦
跟劇情討論唔係下下拉去工水好似霸人主場咁嘅都冇問題嘅
覺得太over咪返黎呢邊囉
我明
不過有時啲人負皮係負比嗰個人而唔係啲內容,唔駛太上心

我自己覺得唔係叫春唔係廢話唔係off topic都ok嘅,
擔心嘅就喺度講囉,
實冇死
佢落左二房好似連帶max都多返戲份?
全劇max都好似冇乜朋友
尋寶圖五子+max 六個成日唔上唔落
反而兩邊各自同世界仔一齊就有啲野睇下
雷工線更加啦
之前得大小姐同jenny鬥
而加仲多個龔燁撚下佢
我懷疑佢會被埋堆

綠帽依家當佢係fd,
而佢又咁做得嘢,
話唔定大龍生比啲大pj佢跟嘅時候二房會喺大小姐面前夾硬宣示主權,
搞到佢焗住要得罪大小姐
就係激動位唔夠力,對啲差佬殺手古惑仔角色好不利 ←佢之前都係做呢啲角色多

好中意黃子華←佢今年有睇子華棟篤笑呀

回水果集佢同水水夜晚潛入老人院果陣佢話“唔通我大搖大擺咁行入黎等啲姑娘問我攞錢呀?“臨尾果下fing隻手指上黎勁似講緊“你都傻傻地㗎”

回水之後感覺上佢好多時啲表情有戲到可以幫佢配埋對白
好鍾意睇佢呢啲無聲但係恥笑緊人嘅表情
雷工線
我發現次次單獨對住Jenny阿工都變得勁霸氣
上集同Jenny講愛情事業都要
Jenny點忍
係呀,我就係指尼part. 工業陣賴皮味好緊要。髓位黎,無左的話就太白馬王子,變膠架啦。尼個位尼,家明係set得好呀
因為龔燁唔係講外文
而且jenny嫌棄佢啲外文講得唔好
「頭髮最長嗰個同我留低」

下次當住全公司
「鐘意熊若水嗰個同我留低」

希望工水頭號粉絲雷珍妮唔會令大家失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞