[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區

1001 回覆
140 Like 63 Dislike
我只擔心衛生問題
分分合合 合合分分 我有冇記錯劇
我都希望可以再整多集類似復仇記去互相了解對方
尤其阿水
阿龔啊,簡直係對阿水性格掌握到瞭如指掌
但阿水 ...
用分合形容太小兒科
基本上係唔同英文字母互相組合嘅劇
阿工=mr cheap 死賤精 賤精先生 好眉好貌生沙蝨
都仲有洗頭(回水前)嗰幕,阿工苦口婆心教女,不過無關愛情
見到佢話水曹戀係曼德拉效應,我笑到傻咗
再次想問阿龔生
亞太區市場部總監都仲唔夠事業有成
咁點先叫事業有成

故我會覺得
呢點純屬係編劇仲未諗好之後呢條線點發展落去,先諗出黎拖住先嘅一個方法

可能真係要等到龔生贏翻間廠先去追心愛的女人
個曼德拉效應強到連當時人都影響埋嗰下勁,不亞於食屎陳師奶
啲主角好興比信任嘅人出賣之後嬲嬲豬唔肯接受對方好意
但阿龔會順水進舟再接近曹總
真係能屈能伸
不愧係事業型男性
除左好眉好貌 其他全部都……
但阿水叫龔燁都只係叫佢果隻生沙蝨

雖然我覺得阿水對龔燁有一系列獨家稱呼係另類甜黎
講開阿水係完全唔會明阿工諗咩嘅人嚟...

但阿工就十分了解貓貓空...阿工有排追
要係老闆先夠勁

我有段時間無上嚟,係咪會加返阿工嘅舊女友May入條線到?
係咪要坐埋大龍生個位

阿May呢個Final boss
我個人覺得可以唔洗咁早出住
阿水都噏錯做“翻撻”
照宜家睇有排都出唔到阿May
分分鐘會等工水一齊咗(之後又來辦公室地下情先出)
好想睇阿水呷醋 但起全公司人面前扮冇事個樣
宜家咁發展落去
可能係阿水幫阿工解咗家道中落嘅陰影
之後關係大躍進咁
但都係有排等
會有咩關係 婚姻輔導員同受助人

兩個人公事上上司同下屬,私事上應該河水不犯井水,如果唔係就攬炒,如果俾阿工知道今次單嘢係Jenny搞鬼,Jenny應該會死得好慘

阿工好似對所有人都咁世界仔,係咪無拍過得罪阿工嘅人有咩下場 好期待darkside龔燁會點樣對付得罪佢嘅人
呢條線等咗好耐,等到好心急...
而家派完一地玻璃碎之後仲要等等等

好期待阿水感情覺醒一刻,之後反追阿工轉頭,阿工又愛理不理咁款,到時候應該會鬧出唔少笑話
啱啱睇完貼吧篇長文,
分析得好好
尾嗰段同埋有啲留言見佢叫人咪踩其他線 唔好鬧編劇,
仲有咪怨冇得睇佢哋,
搞到我諗起自己早排喺度提過貼吧啲人招黑啲嘢
得罪世界仔應該同早期比佢跣果班人一樣唔知點解無啦啦無得撈?
如果佢知係Jenny做應該會慢慢同佢玩
靜係教佢老公點樣氹佢都夠jenny煩
其實好怕佢地無限loop落去其他人嫌煩跟住就開始招黑
愛理不理靜係諗起籃球果集阿水幫阿工按腳阿工個暗爽樣
我都覺得咁樣駁落去會係最make sense

阿水醒覺,原來不知不覺間已經習慣龔生的存在,此事又比佢知道之前龔生一直為佢做咗唔少事,默默守護著自己,更知道原來黑歷史事件係堅嬲,係阿水面前,只係唔希望佢同情唔想佢唔開心先格硬扮無事

龔生呢個moment又好冷淡愛理不理咁嘅樣,搞到阿水個心囉囉攣,呢個時候,艷麗熱巴出現係接龍同阿龔工作,並不斷向龔生示好,阿水睇到眼光爆,終於某個時間點忍不住,一時衝口而出同艷麗熱巴講,你死開啲,龔燁呢個男人係我嘅

ff太多了
呀水先搞清楚自己想要啲乜先啦。其實呀水可能連何謂愛情都唔太了解。再慢慢靠近呀工,要慢慢用心感受嘅,學小王子隻狐狸咁。老實講吖,無了解接受體諒,連做朋友都有問題啦。
條條線都係咁loop㗎啦,唔係幾百集點拖

家庭線、公司線、大學線、CP線,全部都係loop完又loop嘅日常

除咗虐心劇情(e.g. 加集前嘅潮善 KCHelen)容易反感,一般日常加啲笑料觀眾已經好bye,唔會招黑

其實我想講唔好咁杞人憂天,除咗專登去diss角色/演員/編劇嘅極端fans之外,拍嘅拍演嘅演睇嘅睇,各安其位有咩好招黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞