[PS4/PC/XBOX] PES 2019 討論區 (2)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
同你一樣
轉做442 順好多
巴打唔係玩開bal既咩 控全隊玩係咪難d
我樣樣都玩下
本身4231 真係唔識用
之前係fifa career討論post見過你
日後有機會討論下
大家信我
ML入面最難打既一定係阿仙奴

on99
今年PES個ML好玩???
想主力買隻PES玩ML
佢用左咩頂歐聯??
patch有?
呢幾日好無聊 一直試緊方法改善打ai既體驗 我都唔想淨係負能量同坐以待弊
發現可以edit每隊波個進階戰術比ai隊用
打過ai都知 電腦既巴塞一定開曬4種戰術:tikitaka,沿邊線,反攻要員:messi,前場逼搶
係edit mode原來可以改走呢d野 入去球隊比賽計畫入面加返d進階戰術就可以
我一直都唔鍾意電腦巴塞用沿邊線拉邊 本身d ai太鍾意係邊路妹下妹下
於是我用其他取代左佢 試過邊後衛進攻/優先接應橫傳呢d 個效果都好過沿邊線
save完之後唔用liveupdate用自己個save去玩 ai就跟住你個save去執行
我幫曼城加左前場逼搶同tikitaka 叫做似返D現實哥帥果隊曼
除此之外我仲研究緊幫電腦set個好D既流暢陣型 同樣可以改善電腦個踢法 令到打ai有趣一d
有個假杯頂歐聯 d賽制模式都係一樣 有patch入變返歐聯logo 但歐聯主題曲就冇得聽返
佢更新咗
但唔覺更咗啲咩
命運巴打真係好鍾意winning
集集你都真係堅用心去鑽研
今集個情況特別d 本身想讚佢行岩個方向 各方面既野都唔錯
當然有d野仲係好basic唔夠deep 咁係因為之前搖擺不定 依加擺岩個方向去發展將來一定會更好
畫質一流 我唔想隻game係睇得唔玩得 亦浪費左一個我覺得本來有機會成為近年黎講叫做最ok既足球game

只不過ai果d問題對於我呢個offline玩家黎講真係耿耿於懷 容許我係到最後簡單咁列多次果d問題
1. ai龍門好少出迎 成日企死係條龍門線附近 玩家單刀推到入去都唔出黎封位

2.pass to wing attack from wing, 太多分邊情況 結合其他人同我自己既測試得出一d令人失望既結果 個測試係着重防守邊路睇下逼唔逼到ai有第2d進攻手段:
(1)就算mark死邊路條友ai都夠膽死照傳比我輕易截到
(2)意識到邊路比我mark死 ai前後左右無定向咁帶住個波但就硬係唔傳 中間有人空左都唔傳 持續左幾秒先作出反應決定 有d照交比邊路有d交比中間 但傳完比中路之後都係分邊再黎過

3.有機會直接射門甚至係單刀 選擇傳比人(多數又係分邊)/冇啦啦cup停個波慢慢黎之類 總之有不射拖延症

4.都係個進攻設定太安全穩陣 傳波為上 入到禁區都要傳到空曬先射
禁區外只有傳波 冇乜遠射同個人突破 就算係美斯夏世三呢d都唔會好似現實咁扭人之後自己射門
突然好懷念之前某集AI有個入波方程式就係邊路cut入大位r2+射門 curve去死角 當年呢樣比人屌過既野我竟然想係呢集出現返

雖然以上呢d野唔係場場都有 但sorry我自己好執着 呢到可能冇幾多個人覺得大件事
我上開外國論壇 好多鬼佬都有共鳴去討論呢樣野 亦有好多片去證明
我唔知佢係整game果陣痴左咩線搞到出現呢個ai問題 一粒老鼠屎搞衰鍋粥就係咁解
好彩在呢樣野對online係冇影響 但對offline黎講我覺得好可惜好浪費 一個諗唔明既犯錯
想問今集gameplay比起18係咪好玩好多
想問下邊到有得dl返D波衫果D野?
點解禁2下R2 都係跑得唔夠人地D後衛快?
係咪唔似fifa咁 有個掣俾你"牙"身位同'行'住人
要靠走位做呢D野?

效率

勁到痴線
唔好比佢呃到呀,佢FIFA死忠黎架
中超也好,用傑志打中超
想問下係咪有真波衫logo patch.. 有既話一於買黎試下玩
安裝方法會唔會好煩?
Server維護中?
就咁係YouTube 打 pes ps4 入 patch 已經有晒簡單教學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞